Спорт

Звезда се огласила - Тоби и Гилеспи више нису кошаркаши црвено-белих

Клуб са Малог Калемегдана се огласио поводом растанка са двојицом кошаркаша који су протекле сезоне носили црвено-бели дрес
Звезда се огласила - Тоби и Гилеспи више нису кошаркаши црвено-белихGetty © Tolga Adanali / Contributor

Словеначки кошаркашки репрезентативац Мајк Тоби и Американац Фреди Гилеспи више нису чланови Црвене звезде, саопштио је данас београдски клуб.

"Обојица играча имала су уговоре, који су истекли са последњом утакмицом нашег тима у такмичарској сезони 2023/2024. Клуб овом приликом жели да се захвали Мајку и Фредију на свему што су учинили носећи дрес Црвене звезде, али и представљајући наш клуб ван терена", саопштили су црвено-бели.

Тоби и Гилеспи су ове сезоне са Црвеном звездом освојили три трофеја -Куп Радивоја Кораћа, регионалну АБА лигу и Суперлигу Србије.

"Посвећеност, коју су показали као део овог клуба и тима до последњег дана, чак и када су могли да се врате својим кућама и имали дозволу клуба за то, говори да смо изабрали добре људе који су ставили интерес Црвене звезде и тима испред својих личних. Црвена звезда овом приликом жели Фредију и Мајку пуно здравља, среће и спортских успеха у наставку њихових професионалних каријера", закључује се у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.

image