Спорт

Саутгејт пред Србију: Ако Енглеска не освоји Европско првенство - одлазим!

Селектор Енглеске је свестан да је после осам година на тој позицији ово његова последња прилика да освоји велики трофеј
Саутгејт пред Србију: Ако Енглеска не освоји Европско првенство - одлазим!Getty © James Gill - Danehouse / Contributor

"Ако не тријумфујемо, вероватно више нећу бити овде. Ово би могла да буде последња шанса", изјавио је селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт уочи почетка Европског првенства у Немачкој.

Саутгејт има уговор са Фудбалском асоцијацијом Енглеске (ФА) до краја године.

"Мислим да половина селектора одлази после турнира - то је природа међународног фудбала", рекао је Саутгејт у интервјуу за немачки "Билд".

Саутгејт (53) је селекцију Енглеске преузео 2016. године. Енглеска је актуелни вицешампион Европе, пошто је пре три године у финалу Еура после пенала поражена од Италије.

"Овде сам скоро осам година и били смо близу. Знам да се не може увек стајати пред аудиторијумом и говорити: 'Молим вас, учините још мало', јер ће људи у једном тренутку изгубити веру у вашу поруку. Ако желимо да будемо велики тим, а ја желим да будем врхунски тренер, онда морате да пружите резултате у великим тренуцима", истакао је Саутгејт.

ЕУРО ће бити одржан од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Енглеска ће играти у групи Ц са Србијом, Словенијом и Данском. Енглеска ће први меч одиграти 16. јуна против Србије.

image