Саутгејт пред Србију: Ако Енглеска не освоји Европско првенство - одлазим!

Селектор Енглеске је свестан да је после осам година на тој позицији ово његова последња прилика да освоји велики трофеј

"Ако не тријумфујемо, вероватно више нећу бити овде. Ово би могла да буде последња шанса", изјавио је селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт уочи почетка Европског првенства у Немачкој.

Саутгејт има уговор са Фудбалском асоцијацијом Енглеске (ФА) до краја године.

"Мислим да половина селектора одлази после турнира - то је природа међународног фудбала", рекао је Саутгејт у интервјуу за немачки "Билд".

Саутгејт (53) је селекцију Енглеске преузео 2016. године. Енглеска је актуелни вицешампион Европе, пошто је пре три године у финалу Еура после пенала поражена од Италије.

"Овде сам скоро осам година и били смо близу. Знам да се не може увек стајати пред аудиторијумом и говорити: 'Молим вас, учините још мало', јер ће људи у једном тренутку изгубити веру у вашу поруку. Ако желимо да будемо велики тим, а ја желим да будем врхунски тренер, онда морате да пружите резултате у великим тренуцима", истакао је Саутгејт.

ЕУРО ће бити одржан од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Енглеска ће играти у групи Ц са Србијом, Словенијом и Данском. Енглеска ће први меч одиграти 16. јуна против Србије.