Спорт

Велики пех за Немце, Александар Павловић пропушта Европско првенство

Немачки везиста српског порекла пропустиће читаво Европско првенство због специфичне повреде, а уместо фудбалера Бајерна селектор Нагелсман је тиму прикључио искусног Емреа Џана
Велики пех за Немце, Александар Павловић пропушта Европско првенствоGetty © Kevin Voigt

Најављиван је Александар Павловић као велика ствар немачког фудбала и као потенцијални наследник Тонија Кроса у вези ове селекције.

Поређења и очекивања ће морати мало да сачекају, јер је талентовани фудбалер задобио специфичну повреду.

Како преносе немачки медији, Павловић има инфекцију крајника, због које је првобитно требало да пропусти уводни меч на турниру, али нове информације говоре да ће пропустити читаво Европско првенство.

Момак који наступа за Бајерн уписао је тек један меч у националном тиму, дебитантски против Украјине.

Како је у питању био пријатељски меч, постоји још увек минимална шанса да талентовани фудбалер српског порекла, заигра за "орлове" у будућности.

Наравно, то је на граници немогућег, јер је Павловић већ донео одлуку да брани боје Немачке, у којој је рођен и где је одрастао.

Селектор Нагелсман одлучио је да у национални тим уврсти Емреа Џана, који игра за Борусију Дортмунд.

"Одмах је изразио ентузијазам и спремност да се придружи тиму. Желели смо да имамо играча у тиму који је одиграо доста утакмица и који зна како да се носи са притиском. Он може да се уклопи у профил који нам је сада потребан", изјавио је Нагелсман на конференцији за медије, преноси "Билд".

Џан је за репрезентацију Немачке одиграо 43 утакмице и постигао један гол.

Европско првенство стартује у петак увече, а домаћин Немачка отвара турнир утакмицом против Шкотске у оквиру групе А.

image