Спорт

Партизан у четвртак представља Станојевића, навијачи позивају на протест против управе клуба

Александар Станојевић ће у четвртак бити промовисан у новог шефа струке ФК Партизан, али навијачи црно-белих сматрају да то није довољно и за недељу су најавили протест против управе клуба
Партизан у четвртак представља Станојевића, навијачи позивају на протест против управе клубаGetty © Srdjan Stevanovic

Станојевић ће трећи пут у каријери преузети клупу Партизана, а промоција и конференција за медије заказана је за четвртак од 14 часова.

Некадашњи првотимац црно-белих био је тренер првог тима у два наврата - од 2010. до 2012, као и од 2020. до 2022. године.

Станојевић ће на ужареној клупи црно-белих заменити Алберта Нађа, који је у финишу сезоне преузео тим од Игора Дуљаја и некако успео да сачува друго место на табели Суперлиге, које води у квалификације за Лигу шампиона.

Ипак, навијачи нису презадовољни оваквом одлуком управе, пошто сматрају да је она само "замазивање очију" и скретање пажње са чињенице да Милош Вазура и Милорад Вучелић још нису напустили клуб.

Најватренији навијачи Партизана током целе прошле сезоне бојкотовали су утакмице на домаћем терену, па је "југ" био празан, али су велику подршку играчима пружали на утакмицама на страни.

"Гробари" су издали саопштење у којем позивају "све којима је црно-бела боја у срцу" да у недељу подрже протест против актуелне управе фудбалског клуба.

"Навијачи Партизана, време је! Окупаторска управа Фудбалског клуба Партизан ових дана покушава да изврши козметичка померања у Управном одбору и на месту тренера и на тај начин, стварајући лажну слику о некаквим променама, баца прашину у очи свим навијачима", наводи се у саопштењу.

Протест ће бити организован у недељу од 16 часова код Теразијске чесме у Београду, а назив скупа је симболичан - "За слободан Партизан".

image