Спорт

Дончић се не предаје: Не стајемо док није готово

Словеначки кошаркаш Лука Дончић истакао је да упркос томе што његов Далас губи 3-0 у НБА финалу, да још серија није готова
Дончић се не предаје: Не стајемо док није готовоGetty © Tim Heitman

Након што је Бостон одбранио домаћи терен, успео је да направи брејк и дође на корак од освајања НБА лиге.

Селтиски су у четвртом мечу славили 106:99 и тако стекли предност од 3-0 у финалној серији, коју ниједан тим у историји лиге није надокандио.

Упркос томе, Лука Дончић још увек верује у свој тим.

"Успели смо да пронађемо ритам у последњој четвртини, али они су на крају задали последњи ударац. Нећемо да престанемо да верујемо док не буде готово", изјавио је словеначки кошаркаш.

Дончић је на четири минута и 12 секунди пре краја утакмице добио шесту личну грешку због чега је морао да изађе из игре.

"Нисмо могли да играмо физички јаку кошарку. Не желим превише тога да кажем о суђењу, али када на овакав начин добијем шест фаулова у финалу тешко ми је да не коментаришем. Судије морају да буду боље него што су биле до сада", рекао је Дончић на конференцији за медије.

Бостон је почетком последње четвртине имао 21 поен предности (91:70), а онда је Далас серијом 22:2 пришао на само поен (92:93) заостатка на три и по минута пре краја утакмице.

Кошаркаши Бостона су на крају успели да дођу до победе резултатом 106:99.

"Покушавам да одиграм што боље и мораћу да одиграм боље. Имали смо добру шансу да се вратимо и били смо близу. На крају нисмо успели. Волео бих да сам био присутан у завршници меча", додао је кошаркаш Даласа.

Наредни меч биће одигран за два дана у Даласу.

image