Спорт

Познато лице у Хумској, Партизан представио Станојевића - Овога пута идемо до краја

Фудбалски клуб Партизан на стадиону у Хумској представио је новог тренера Александра Станојевића, који ће трећи пут бити шеф струке црно-белих
Познато лице у Хумској, Партизан представио Станојевића - Овога пута идемо до краја© ATA Images

"Овога пута идемо до краја", слоган је којим се Александар Станојевић најавио у трећем мандату у Партизану.

Некадашњи првотимац црно-белих био је тренер првог тима у два наврата - од 2010. до 2012, као и од 2020. до 2022. године.

Станојевић ће на ужареној клупи црно-белих заменити Алберта Нађа, који је у финишу сезоне преузео тим од Игора Дуљаја и некако успео да сачува друго место на табели Суперлиге, које води у квалификације за Лигу шампиона.

У првом наврату, од 2020. до 2012. Станојевић је освојио две титуле првака и Куп Србије, Партизан је под његовом командом играо и у групној фази Лиге шампиона.

Други мандат није био толико успешан. Партизан у периоду од 2020. до 2022. није освојио трофеј, али је такође успео да обезбеди пласман у групну фазу Лиге конференција, екипа је презимела у Европи.

Станојевић ће у трећој "епизоди" у Партизану имати тежак задатак, али и шансу да екипу врати у Лигу шампиона, пошто црно-бели учествују у квалификацијама за наредну сезону у елитном такмичењу.

Српски стручњак потписао је трогодишњу сарадњу са вољеним тимом.

"Ево мене опет. Опет се гледамо и сарађујемо. Разлог зашто сам се вратио је прво што нисам завршио започети посао. Отишао сам у једном тренутку, мислим из ове перспективе да сам погрешио и имам велики изазов да посао овог пута завршим. Друго, имам као тренер изазов, ово је велики изазов за мене. Искрено, нисам имао представу да ћу се вратити, али пре неколико дана смо ступили у контакт и ни на крај памети ми није било да ћу се вратити, али када Партизан зове, треба да размишљате о томе", биле су прве речи Станојевића.

image