Спорт

Велики тријумф Александре Крунић, Српкиња срушила прву носитељку у Хертогенбошу

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у четвртфинале ВТА турнира у Хертогенбшу, пошто је после велике борбе савладала Американку Џесику Пегулу - 7:6, 6:7, 6:4
Велики тријумф Александре Крунић, Српкиња срушила прву носитељку у ХертогенбошуGetty © Megan Briggs

Готово три сата трајао је меч између Американке и Српкиње, а Крунићева је после три исцрпљујућа сета стигла до четвртфинала турнира.

Пегула, која је на турниру у Холандији постављена за прву носитељку, прва је стигла до брејка на мечу, али је Александра одмах узвратила и одвела први сет у тај-брејк.

У одлучујућем гему, Крунићева је била стабилнија и резултатом 7:3 освојила први сет.

Слична ситуација виђена је и у другом делу игре - још једном је Пегула прва направила брејк, Крунићева узвратила за 5:5, али је Американка овога пута тријумфовала у тај-брејку 7:3.

Кључни брејк српска тенисерка направила је у трећем гему трећег одлучујућег сета и са 6:4 дошла до једне од највећих победа у каријери. 

"Тешке године, две операције, ова победа значи више од саме победе - показује да и даље могу да играм на високом нивоу", рекла је Крунићева после тријумфа над Американком.

Крунићева је тренутно 400. играчица света и сигурно је очекује велики напредак на новој ВТА листи.

Српкиња ће у четвртфиналу играти против Мађарице Далме Галфи, која је изненадила Рускињу Веронику Кудерметову - 6:3, 3:6, 7:5.

image