Спорт

Ангелина Топић: Највећи успех у каријери, срећна сам што могу да се назовем олимпијцем

После освајања сребра на Европском првенству у скоку увис, Ангелина Топић рекла је да је остварила највећи успех у каријери и да је пресрећна што са 18 година може да се назове олимпијцем
Ангелина Топић: Највећи успех у каријери, срећна сам што могу да се назовем олимпијцемGetty © David Ramos

Ангелина Топић је освојила сребро на Европском првенству у скоку увис, пошто је прескочила 1,97 метара.

"Презадовољна сам и пресрећна због резултата. Ово је мој највећи успех до сада и велика одскочна даска за даљи напредак и постизање још бољих резултата", изјавила је српска атлетичарка Ангелина Топић по доласку у Београду после освајања сребрне медаље у скоку увис на Европском првенству у Риму.

"Хвала целом мом тиму са мојим тренером Драгутином Топићем, наравно мојим оцем. Желим да честитам тиму на одличним резултатима", изјавила је Топић новинарима по доласку у Београд.

Она је истакла да је све што зна научила од оца Драгутина Топића.

"Он ми је највећи узор у спорту и животу. Нешто посебно пред финале? Само да се понашам као и иначе, да уживам у тренутку, као и на свим осталим такмичењима. Мој максимум је овог пута био довољан за друго место", навела је српска атлетичарка.

Ангелина је била неуспешно покушала да прескочи 2,01 метара.

"Ово је пети-шести пут да се подижем на ту висину. Можда те ноћи нису били неки услови савршени за скакаче увис, ухватила нас је и киша на пола такмичења. Срећна сам што сам према мојим стандардима остварила сјајан резултат", истакла је српска атлетичарка.

Ангелина Топић ће учествовати на Олимпијским играма, које су на програму од 26. јула до 11. августа.

"То је огромна ствар, велики је успех пласирати се на Олимпијске игре са 18 година, срећна сам што могу да се назовем олимпијцем. Једва чекам да видим како то изгледа. Надам се проласку у финале, срећна сам самом чињеницом да ћу бити тамо", закључила је Топић.

image