Хрват срамно испрозивао "орлове": Већ дуго нисмо видели ко је с ким, ко кога...

Турнир у Немачкој још није почео, а прозивке, увреде и ниподаштавања већ су упућена репрезентацији Србије – и то из студија Хрватске радио-телевизије

Јошко Јеличић, некадашњи фудбалер сплитског Хајдука, загребачког Динама и Севиље, већ годинама ради као стручни консултант за "ХРТ".

Јеличић је током емисије анализирао учеснике предстојећег Европског првенства, а посебно оштар је био према репрезентацији Србије.

"Што се тиче Срба, и то у смислу ега и њихових унутрашњих проблема, мени је драго да су они на првенству јер неће бити досадно", почео је Јеличић.

"Поготово ако у првој утакмици, што је очекивано, изгубе. Надам се да се неће распасти, онда ће бити пуно материјала, већ дуго нисмо видели ко је с ким, ко кога и тако..."

Он је истакао да је главни проблем "орлова" селектор Драган Стојковић Пикси.

"Њихов је проблем што селектор ништа не доноси тој екипи. Морају имати јаснију хијерархију, не у смислу ко је већа звезда."

За крај, додао је да Србија никада неће бити попут Хрватске када је у питању национални тим.

"Пикси и његове изјаве... Гледали смо како псује свог играча у пријатељској утакмици, ради све оно због чега они већ дуго немају и вероватно никад неће ни имати култ репрезентације", закључио је Јеличић.

Европско првенство почиње утакмицом између Немачке и Шкотске од 21.00, док Србија свој први меч игра у недељу у истом термину против Енглеске.