Спорт

Раде Богдановић: Русија трпи велику неправду - не помињу је, а толико је дала спорту

Гостујући у специјалној емисији РТС-а пред почетак Европског првенства у фудбалу, српски стручњак Раде Богдановић је изјавио да Русија недостаје на великом шампионату, као и да трпи историјску неправду
Раде Богдановић: Русија трпи велику неправду - не помињу је, а толико је дала спортуGetty © Anadolu

Утакмицом Немачке и Шкотске у Минхену, почиње 17. по реду Европско првенство у фудбалу.

На шампионату "старог континента" учествује 24 селекције, међу којима није селекција Русије.

Русији је забрањен наступ и "Зборнаја" је била суспендована из квалификација за Европско првенство.

Пред први меч на турниру у Немачкој, српски фудбалски стручњак и аналитичар, а некадашњи фудбалер Вердера и Атлетика - Раде Богдановић, изнео је своје мишљење о репрезентацији Русије.

Гостујући у специјалној емисији намењеној Европском првенству, Богдановић је истакао значај Русије за велика такмичења, као и светски и европски спорт.

"Морам да напоменем да ми је жао са људске и спортске стране, зато што су суспендовани Руси. То је земља са 11 временских зона, која има врхунске спортисте", започео је излагање Богдановић.

"Жао ми је што не учествују на Европском првенству. Сада када су сви срећни и еуфорични, њих нико није споменуо. Медији се не баве са тим, а они су увек били ту када је проблем у Европи. Организација, финансије, планирање свих турнира, светских, европских, олимпијских", додао је некадашњи фудбалер.

"Увек су били ту, а сада нажалост нису. Овакви турнири губе када њих нема, једна нација каква је Русија, много је дала спортиста и много је дала спорту", закључио је стручњак и аналитичар.

image