Спорт

Србима забрањено оно што Албанцима није - порука ФСС навијачима у Гелзенкирхену

Фудбалери Србије вечерас играју први меч на Европском првенству, а пре дуела са Енглеском у Гелзенкирхену ФСС је послао навијачима обавештење са важним информацијама
Србима забрањено оно што Албанцима није - порука ФСС навијачима у ГелзенкирхенуGetty © Pedja Milosavljevic/DeFodi Images

Национални тим први пут после 24 године игра меч на континентачном шампионату, а домаћин је сусрет између Србије и Енглеске прогласио утакмицом високог ризике, те ће током истог важити посебна правила за навијаче.

Из тог разлога, ФСС је послао поруку фановима Србије који ће испунити трибине стадиона Шалкеа.

У саопштењу ФСС стоји да ће на вечерашњој утакмици између Србије и Енглеске у Гелзенкирхену искључиво бити дозвољено уношење званичних застава Републике Србије и Фудбалског савеза Србије.

Други банери, заставе или трансперенти неће моћи да се унесу на стадион.

Одлука УЕФА је дошла само дан пошто су навијачи Албаније на утакмици против Италије масовно носили заставе такозване Велике Албаније, заставе ОВК и долазили на утакмицу у униформама те терористичке организације.

Ниједна спорна застава није одузета Албанцима, нити је било ко удаљен са утакмице због тога.

Доношење алкохола на трибине, укључујући оно пиво од 0% алкохола, није дозвољено. Алкохол се може купити на штандовима, али се не сме пити на трибинама. Важи ограничење куповине од два пива.

ФСС је позвао навијаче да дођу раније на утакмицу, због ригорозне контроле на улазу на "Фелтинс арену" - капије стадиона ће бити отворене већ од 18 часова.

Организовано је и заједничко окупљање српских навијача, уз богат културни и забавни програм који почиње у 11 часова, док је за 17 часова заказан заједнички полазак утакмицу.

image