Спорт

Капитен Тадић после Енглеза: Жал за пропуштеним, требало је да играм од почетка

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић изјавио је да сматра да је требало да буде стартер на мечу против Енглеске у првом колу Групе Ц на Европском првенству у Немачкој
Капитен Тадић после Енглеза: Жал за пропуштеним, требало је да играм од почеткаGetty © Kevin Voigt

Фудбалери Србије поражени су у Гелзенкирхену од селекције Енглеске резултатом 1:0.

"Мислим да смо пропустили велику шансу, нудили су се целу утакмицу, дали су простора, било је између линија и могли смо казнити и у првом и другом полувремену. Нудили су се, могли смо, остаје жал", рекао је Тадић за РТС.

Капитен је истакао да жали због пораза против Енглеске.

"Знали смо одмах да ћемо имати шансу против њих, нису притискали лопту, имали смо слободне лопте. Мислим да смо могли да угрозимо и нанесемо бол, да је било доста прилика. Нисмо овако имали прилика можда, али мислим да смо могли да угрозимо и сад треба да се окренемо следећој утакмици и пробамо да победимо", рекао је Тадић.

Капитен Србије је меч почео са клупе за резерве, а у игру је ушао у 61. минуту.

"Причао сам са селектором, имамо комуникацију, али сам тешко прихватио, јер се игра против Енглеске, лидер сам, капитен, мислим да сам најбољи играч овог тима. Наравно да мислим да је требало да почнем, али поштујем одлуку селектора, мислим да сам могао више да урадим за 90 минута. Ако он каже да играм 30 минута, онда ћу да играм 30. Али добро, идемо даље, није битан појединац, није то битно, битно је да идемо даље, то је најбитније, то је једино право мерило. Имамо велико заједништво и учинићемо све за то", навео је Тадић.

Тадић је потом похвалио навијаче Србије.

"Стварно смо уживали, знали смо да ће бити подршка... Стварно су нам дали ветар у леђа, много су нам помогли и жао ми је што их нисмо обрадовали", рекао је Тадић.

Србија ће 20. јуна играти у другом колу против селекције Словеније.

"Гледао сам Словенију и Данску, доста су незгодни, кад су дали гол, могли су да постигну још један, тако да мислим да је штета. Мислим да можемо да им нанесемо бол, неће да буде лако, идемо да се опоравимо", истакао је Тадић.

Капитен Србије је истакао да је оптимиста што се тиче пласмана у другу фазу такмичења.

"Свакако сам од почетка оптимиста, мислим да је то обавеза... Надам се да ћемо то учинити, идемо корак по корак, то је најбитније", закључио је Тадић.

image