Спорт

Далсио Гомеш: Желим да играм Лигу шампиона са Црвеном звездом

Црвена звезда представила Далсија Гомеша, који је са црвено-белима потписао уговор на две године, уз могућност продужења на још једну сезону

Репрезентативац Гвинеје Бисао ће у Звезди носити дрес са бројем 22.

"Први утисци су сјајни, ово је виши ниво игре за мене и остварење сна ми је да будем део овако великог клуба. Желим да играм Лигу шампиона са Звездом и срећан сам што сам овде. Срећан сам и што поново сарађујем са тренером Владаном Милојевићем који ми је помогао доста у томе да напредујем као играч. Верујем да ће све бити добро", рекао је Далсио, пренео је званични сајт клуба.

Далсио Гомеш је у Звезду стигао из кипарског Апоела.

"Чим сам потписао, стигло ми је преко хиљаду порука на Инстаграму од Звездиних навијача. Никада то у животу нисам осетио и желим да им вратим љубав кроз игре на терену. Узео сам број 22, јер је то дан мог рођења, као и моје ћерке", рекао је нови фудбалер Црвене звезде.

Он је у каријери наступао још у Португалији и Грчкој.

"У Грчкој сам играо у мањим тимовима, али на Кипру сам играо у екипама које претендују на титулу. Знам каква је лига у Србији, неће бити нимало лако, али сам спреман за све изазове. Милојевић ми је увек говорио да могу свуда на терену да играм, али лично се најбоље осећам као 'осмица'", истакао је Далсио.

Он је навео да је упознат са тимом Црвене звезде.

"Гледао сам неке Звездине утакмице, тако да знам шта ме чека. Интересантно је да сам за репрезентацију играо против Канге, који је одличан играч, мислим да смо сличан тип. Не волим пуно о себи да причам, хоћу да се покажем на терену", закључио је Далсио.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела је навео да је Далсио Гомеш у једном периоду каријере сарађивао са тренером Владаном Милојевићем.

"У једном периоду своје каријере је сарађивао са тренером Милојевићем који га изузетно цени и који је и предложио да га доведемо. Милојевић сматра да се Далсио феноменално уклапа у његову филозофију игре и да ће дати велики допринос нашој екипи у наредним сезонама", рекао је Мркела.

Спортски директор је рекао и да би волео да се Немања Радоњић врати на "Маракану", али је додао да не зависи баш све од црвено-белих.

"У више наврата сам истицао да је Радоњић одличан играч. Добро га познајемо и у сталном смо контакту. Волео бих да дође у Звезду, да се врати у свој клуб, али не зависи баш све од нас. Надам се да ће ситуација добро да се развије и да ће обући Звездин дрес. То је жеља и нас и велике армије Звездиних навијача", рекао је Мркела.

image