Спорт

Тежак прелом носа Килијана Мбапеа

Један од најбољих играча на Европском првенству доживео неугодну повреду већ у првој утакмици у Немачкој
Тежак прелом носа Килијана МбапеаGetty © Emin Sansar/Anadolu/Contributor

Килијан Мбапе доживео је тежак прелом носа у дуелу са Аустријом на старту Европског шампионата.

Мпабе је у финишу сусрета морао да изађе из игре после пада у казненом простору Аустријанаца, када је приликом покушаја да постигне гол главом, ударио у раме Кевина Данса.

Нови нападач Реал Мадрида обилно је крварио, а први снимци показали су и да му је носна кост озбиљно дислоцирана, што је указивало на прелом носа.

Селектор Дидије Дешан је најавио такву могућност, Килијан је одмах отишао у болницу на снимање, а из Фудбалског савеза Француске потврдили су повреду.

"Килијан Мбапе се вратио у камп фудбалске репрезентације Француске. Доживео је прелом носа током другог дела утакмице између Француске и Аустрије у Диселдорфу", стоји у саопштењу.

Међутим, он неће морати "под нож".

"Мбапе ће бити под третманима у следећих неколико дана, али неће морати да буде подвргнут операције у блиској будућности. За њега ће бити направљена маска, како би наша 'десетка' могла да настави да се припрема за повратак такмичењу после периода опоравка."

Најбољег играча "галских петлова" није напустило расположење након неугодне повреде.

"Има ли неко идеје за маске?", упитао је шаљиво Мбапе на друштвеним мрежама.

Још није познато да ли ће 25-годишњи Француз бити спреман за следећу утакмицу, а то је дерби са селекцијом Холандије у петак од 21 сат у Лајпцигу.

После тога, Французе очекује и дуел против Пољске којим ће бити окончано такмичење у групи Д.

image