Спорт

"Однос репрезентативаца је на високом нивоу, надам се да ће его оставити по страни"

"Орлови" су на отварању Европског првенства показали зубе моћној Енглеској и дали наду навијачима да могу до доброг резултата у Немачкој
"Однос репрезентативаца је на високом нивоу, надам се да ће его оставити по страни"Getty © Lars Baron

Српски фудбалски тренер Александар Веселиновић изјавио је да фудбалска репрезентација Србије има шансе за пласман у наредну фазу такмичења, као и да је однос играча на високом нивоу.

Фудбалери Србије поражени су у недељу у Гелзенкирхену од селекције Енглеске резултатом 1:0 (1:0), упркос одличној игри у другом полувремену.

Изабраници селектора Драгана Стојковића платили су цех лошем и бојажљивом почетку сусрета, али су потом знатно поправили утисак.

"Однос наших играча према дресу са државним грбом је на високом нивоу", почео је Веселиновић за Танјуг.

"Наравно, увек неко ко игра квалитетније, неко мало слабије, то се и десило. Рекао бих, као што је пре ове утакмице наша репрезентација била енигма, за мене лично и сада је енигма наша репрезентација, зато што смо и у недељу на утакмици против Енглеза показали једну нестабилност. Било је момената када смо играли веома квалитетно, међутим првих двадесетак минута смо били тотално инфериорни на терену."

Он се осврнуо на следећу утакмицу која очекује репрезентацију Србије против Словеније у четвртак од 15 часова у Минхену.

"Имају изванредног голмана Јана Облака, имају изванредног нападача. Међутим, сви играчи су на основу једне обједињене идеје, идеје тима, компактности, изванредног затварања бокова, агресивности, добре транзиције, притиска и, рекао бих, да преносе енергију свог тренера."

Није хвалио само играче, већ и свог колегу.

"Имају изванредног тренера Матјажа Кека и увек је стара фраза, екипа игра онако како тренира и енергија екипе је одраз карактера тренера."

Веселиновић је истакао да репрезентација Србије има шансе за пласман у наредну фазу такмичења.

"Надам се и навијам да ће се све завршити позитивно, да ће его у репрезентацији оставити по страни, да ће интерес бити на првом месту. Имамо шансе, резултат утакмице Словенија – Данска нам одговара, можемо као трећепласирани да идемо даље", закључио је Веселиновић.

"Орлови" играју против Словенаца у четвртак од 15 сати у Минхену, где ће и завршити групну фазу дуелом против Данске.

image