Спорт

Састав Србије за Словенију: Пикси спрема три промене - Тадић се враћа, али ко ће на клупу?

Ако су речи Драгана Стојковића пред меч у Минхену нешто учиниле, разрешиле су бројне сумње о саставу Србије за други меч на Еуру. Неке су гласно разјашњене, а неке се наслућују
Састав Србије за Словенију: Пикси спрема три промене - Тадић се враћа, али ко ће на клупу?Getty © DeFodi Images / Kontributor Robbie Jay Barratt - AMA / Kontributor Jonathan Moscrop / Kontributor Chris Brunskill/Fantasista / Kontributor Visionhaus / Kontributor

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

Све што се тиче утакмице са Енглеском је прошлост. И добар утисак, и жал за бољим резултатом, али и читава фама око изјаве Душана Тадића.

Селектор Драган Стојковић Пикси је пред новинарима јасно и гласно рекао да ту више нема шта да се прича, да се ништа епохално није десило и да навијачи могу да очекују капитена Србије у стартној постави против Словеније.

Управо та утакмица, друга за "орлове" на Европском првенству (четвртак 15.00) може да пресудна по питању борбе за пласман у осмину финала. Победи ли Србија, биће надохват онога што ниједном у 21. веку није остварила - да прође групну фазу.

Ако се после Енглеске толико причало о изостанку Тадића у стартних 11, сада је неколико ствари далеко јасније. Прво, очекује се да селектор Стојковић направи три измене у односу на тим који је почео тај меч у Гелзенкирхену. Друго, Србија ће на "Алијанц арени" кренути у тоталну офанзиву, без икакве жеље да калкулише.

Пикси спрема три промене

Кренемо ли у супротном смеру, то значи да ће Србија и против Словеније почети са два класична нападача, Митровићем и Влаховићем, у жељи да покаже "змајчекима" да што пре желе до поготка.

"Што се тиче Тадића, ништа специјално се није десило. Рекао је шта је рекао, извињавам се свима, и идемо даље. Сад је најбитнија Словенија, то је можда занимљивије вама медијима. Можете да очекујете Тадића у првој постави", рекао је Пикси и тако најавио и капитена од првог минута на терену, "за петама" Митровићу и Влаховићу.

Иза њих, на средини терена, очекује се једна од две велике промене. Назнаке су да би "орлови" могли да овог пута меч започну без Сергеја Милинковић-Савића, како се не би против Словенаца претерало са офанзивом и оставило тим без баланса, са четири централна врло офанзивна играча која не могу у тако великој мери да допринесу игри без лопте.

Због тога би уместо Сергеја на терену могао да се нађе Иван Илић, који би у тандему са Сашом Лукићем "оперисао" на центру игралишта. На боковима, до њих, биће Андрија Живковић на десној страни, и Филип Младеновић на левој, сада једина права опција на том боку после повреде Филипа Костића.

Што се тиче дефанзивне линије, ту неће бити никаквих промена. После добро одрађених задатака против Енглеза, међу стативама ће поново бити Предраг Рајковић, а на местима штопера Милош Вељковић десно, Никола Миленковић централно и Страхиња Павловић лево.

Зато, тим који очекујемо у мечу против Словеније гласи:

Рајковић - Вељковић, Миленковић, Павловић - Живковић, Лукић, Илић, Младеновић - Тадић - Влаховић, Митровић.

image