Спорт

ФСС оштро поручио: Ако се не казне Хрватска и Албанија, напустићемо првенство

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, изјавио је да ће "орлови" напустити Европско првенство, уколико албански и хрватски фудбалски савез не буду кажњени, као и њихове присталице

Шурбатовић је најавио да ће ФСС тражити најоштрије мере, као и да је Србија спремна да напусти такмичење уколико до тога не дође.

Хрватски и албански навијачи су током утакмице две фудбалске репрезентације, у 59. минуту заједно кренули да скандирају: "Убиј, убиј Србина" и "Србе на врбе" током меча другог кола групе Б Европског првенства (2:2).

"ФСС ће захтевати од УЕФА најоштрије мере, па и по цену да не наставимо такмичење. Ово је скандалозно и не желимо да се то понавља", рекао је Шурбатовић за "РТС".

"Желимо да драконски буду кажњени навијачи који су узвикивали неприхватљиве пароле", додао је челник ФСС-а.

Наставио је да прича о спорним дешавањима и захвалио се Европској кући фудбала на томе што је одузела акредитацију албанском новинару који је провоцирао српске навијаче.

"Упутићемо апел УЕФА поводом свих дешавања. Немају никакве везе са спортом и фудбалом. Не желимо да политизујемо првенство", рекао је Шурбатовић.

УЕФА је претходно казнила ФСС са укупно 14,500 евра, због навијачких испада.

"Ми јесмо кажњени, али то су појединачни случајеви. Ми смо кажњени због једног појединца због расистичког вређања. То ми нисмо. Не желимо да се то припише нашим навијачима. Свакога примамо отвореног срца и по томе смо познати. Апелујем да против Словеније и Данске будемо господа", објашњава Шурбатовић.

"Није запамћено у историји фудбала. Таквим стварима није место у фудбалу. Не желимо да учествујемо на Европском првенству ако се такве ствари дешавају. Сигурно смо, пошто смо у сталној комуникацији са УЕФА, да ће оне бити ригорозне."

image