Спорт

И очи највећих звезда упрте у Минхен – Ђоковић уз Србију, Дончић уз Словенију

Утакмица између Србије и Словеније главна је спортска тема на Балкану
И очи највећих звезда упрте у Минхен – Ђоковић уз Србију, Дончић уз СловенијуGetty © Jurij Kodrun / Stringer

"Орлови" од 15 часова у Минхену играју против "змајчека" у другом колу групе Ц на Европском првенству у Немачкој.

Велики број навијача је у престоници Баварске, а предстојећи дуел изазвао је велику пажњу и код две највеће балканске спортске звезде – Новака Ђоковића и Луке Дончића.

"Здраво, ја сам Новак Ђоковић, поносни навијач фудбалске репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој", јавио се Ђоковић видео поруком.

"Момци, желим вам пуно пуно среће, наравно, и храбрости да будете уједињени, да заједничким снагама дате све од себе и да обрадујете Србију. Цела нација је уз вас, влада велика еуфорија као и пред свако Европско и Светско првенство у фудбалу који је најважнији спорт, најважнија споредна ствар на свету."

Додао је да ће бити један од многобројних навијача Србије.

"Ми смо ту, ја лично, сви моји блиски људи, сви људи из Србије да вам пружимо подршку и да вам дамо ветар у леђа и надамо се, наравно, пуно голова, више од других и великим победама и да прођемо што даље на првенству. Све најбоље момци, идемо Србија."

И Дончић је, након финала НБА лиге, пружио подршку својој селекцији.

"Здраво Словенијо, само да вам пожелим срећу на турниру и велики успех", истакао је Лука.

Сјајне слике послате су са "Марјанплаца" у Минхену, где су навијаче две земље показали како треба да се навија, а било је и мало "пецкања" управо око Дончића.

"Лука Дончић један је од нас", викале српске присталице.

Србија и Словенија се састају од 15.00 на стадиону "Алијанц арена", а сва дешавања из Минхена можете пратити у нашем блогу.

image