Спорт

Пикси након ремија: Лопта није хтела у гол, али се нисмо мирили са поразом

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, истакао је да је реализација "орлова" била испод очекиваног нивоа, као и да ће се његови изабраници
Пикси након ремија: Лопта није хтела у гол, али се нисмо мирили са поразомGetty © Florencia Tan Jun - UEFA

Након ремија са Словенијом у другом колу, селектор Србије истакао је да су "орлови" заслужили гол и бод.

"Кад дођете до гола у последњем ударцу, онда сигурно да вам то донесе неку радост, коју смо заслужили. Нисмо заслужили да изгубимо, али то је фудбал, лопта није хтела у гол. Честитам момцима на менталитету и јаком карактеру. Веровали су и ја им то говорим од првог дана, никад није крај док не буде крај. Заслужен је гол, драго ми је због Јовића и то ће му значити за самопоуздање", први су утисци Пиксија након меча.

Истакао је Стојковић да није изненађен игром Словеније. 

"Нисам изненађен, анализа је била одлична. Веровали смо да ће овако бити, Словенци су дисциплинована екипа, на крају крајева као и све екипе. Сви се боре за свој грб и своју земљу, покушавали су дуге лопте, да искористе простор иза одбране, али је одбрана наша била на високом нивоу, максималне концентрације. Гледала се велика битка и пружали смо све што смо могли у овом моменту", изјавио је Стојковић.

Пикси је додао да је статистика била на страни "орлова".

"Словенци су на физичком плану изузетно спремна екипа, а то је додатни проблем. Мислим да смо успели да направимо велики број шанси. Оно што сам успео да видим, а то је да је статистика била на нашој страни. Наша опредељеност да постигнемо гол и играмо офанзивни фудбал."

Навео је селектор Србије да је реализација била велики проблем Србије у мечу са Словенијом.

"Лоша је била реализација, мислим да је то било фактор. Играчи су желели позицију, ударац и гол, али лотпа некад неће у гол. Ми смо били тим који је успео да креира шансе. Било би забрињавајуће да ми нисмо створили шансу. Није лако, ништа није лако, не предајемо се, идемо до краја и у трећој утакмици пишемо нашу судбину", закључио је.

Србија ће у мечу са Данском, одлучивати о својој судбини на Европском првенству.

"Ранији мечеви не значе ништа. Отворена је игра, ми или они. Нема ту изненађења, знамо како они играју, гледали смо их. Није то непобедив тим, али су исто тако снажни и организовани, али мислим да ћемо успети да се одморимо, да извучемо поуке и да се припремимо најбоље што можемо. Даћемо све од себе, то је меч који одлучује нашу судбину. Играчи су тога свесни, разумеју важност ових мечева и зато се нису предали."

Пикси је рекао да "орлови" неће одустајати од своје игре.

"Нисмо се мирили са чињеницом да изгубимо од Словеније. Број шанси на нашој страни, број удараца на нашој страни, посед лопте и додавања на нашој страни. То је наш стил, играмо тако и тешко да можемо то да мењамо. У следећем мечу боља реализација, више противнички", за крај је рекао Стојковић.

image