Спорт

Рајковић: Ваљда смо ми Срби такви, морамо увек тежим путем

Голман фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић, након ремија са Словенијом истакао је да "орлови" не смеју калкулисати у последњем колу, као и да су по навици изабрали тежи пут на великом првенству
Рајковић: Ваљда смо ми Срби такви, морамо увек тежим путем© РТ Балкан / Небојша Марковић

Гол у последњој секунди меча донео је радост, али Србија је далеко од позитивног утиска на шампионату Европе.

"Помешана су осећања, али узели смо бод, који ће нам значити за пролазак у другу фазу. Показали смо карактер, борили смо се до последњих секунда и зато и постигли гол. Заслужили смо тај гол, имали смо пречку и неколико шанси. Вратило нам се то код гола Јовића", истакао је голман Србије Предраг Рајковић.

Чувар мреже "орлова" истакао је да Србија традиционално бира тежи пут.

"Знамо да нам треба победа и не идемо ни на шта дуго. Изгледа да смо ми Срби такви, да увек мора све тежим путем. Није нам ово први пут, желели смо да победимо и мирније дочекамо Данску, али то је фудбал, Словенци су показали добру игру".

Рајковић је додао да је јасан план против Данске у одлучујућем мечу.

"Морамо да дамо више голова од Данаца, просто је. Треба нам чвршћа игра, да се не плашимо у првих десетак минута, већ агресивно од првог минута. Калкулација је много, али не смемо се бавити њима. Морамо да одрадимо свој посао и да будемо мирни", рекао је српски голман.

Дотакао се гола Словенаца, као и тога да је у последњој секунди и сам отишао у противнички шеснаестерац.

"Исти играч који је одузео лопту на њиховој половини, завршио је акцију код гола Словеније. Знамо да су добри у транзицији, четворица су ишли у завршницу. Мислим да морамо брже да се враћамо у тим ситуацијама. Што се тиче последњег напада, наш стручни штаб био је фокусиран на противнички шеснаестерац, па сам на своју руку одлучио да се тамо придружим и пробам да постигнем гол", рекао је Рајковић.

image