Спорт

"Лале" и "триколори" у борби за прво место у групи, друга шанса за Пољску и Аустрију

Осмог дана Европског првенства у Немачкој играју се две утакмице у Групи Д, као и једна у Групи Е. Француска и Холандија у међусобном дуелу (21 час) одлучују о првом месту у групи, Аустрија и Пољска (18 часова) хватају последњи воз за осмину финала, док програм отвара утакмица између Словечке и Украјине (15 часова). Кретање са свих мечева на Еуру можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
"Лале" и "триколори" у борби за прво место у групи, друга шанса за Пољску и АустријуGetty © Mateusz Slodkowski

Француска и Холандија сматрају се за фаворите на континенталном шампионату, а обе селекције су у првом колу оствариле тесне тријумфе.

"Лале" су до бодова дошле после преокрета против Пољске, док је "триколорима" један гол, тачније аутогол, био довољан за први тријумф на турниру.

Међусобни дуел би лако могао да одлучи ко ће у нокаут фазу такмичења са првог места у групи, али и која екипа ће добити додатну дозу самопоуздања пред наставак такмичења.

За Француску неће играти Килијан Мбапе, који је у првој утакмици задобио прелом носа, али Дидије Дешан на располагању има велики број квалитетних играча, па одсуство најбољег стрелца не би требало да се осети.

На другој страни, Холандија се мучила против Пољске, али је показала да је са правом сматрају једним од фаворита из сенке.

Утакмица се игра од 21 час на "Ред бул арени" у Лајпцигу.

Претходно ће се Пољска и Аустрија борити за треће место у групи и могућ пролазак у осмину финала.

Аустријанци су оставили нешто бољи утисак, пошто су одиграли егал утакмицу са Французима, али нису имали среће да дођу до поготка.

Пољска је показала зубе и то без најбољег играча Роберта Левандовског, који би мога да се нађе у саставу своје селекције за меч са Аустријом.

Дуел се игра од 18 часова на "Олимпијском стадиону" у Берлину.

Данашњи програм отвара дуел Словачке и Украјине, у оквиру Групе Е.

Словаци су направили сензацију тријумфом над Белгијом у првом колу и са много самопоуздања улазе у други меч на турниру.

Украјина је доживела тежак пораз од Румуније 3:0 и покушаће да се против Словака врати у живот и сачува какве-такве шансе да се домогне осмине финала.

Утакмица се игра на "Меркур шпил арени" у Диселдорфу од 15 часова.

Кретање резултата са свих мечева можете пратити на нашем порталу путем блога уживо.

image