Спорт

Пикси тражи да Србија верује: Играчи колабирали у полувремену, напашћемо Данску!

Селектор репрезентације Србије говорио је дан после ремија против Словеније
Пикси тражи да Србија верује: Играчи колабирали у полувремену, напашћемо Данску!Getty © Jasmin Walter - UEFA / Kontributor

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

  • 21. јун 2024 • 14:42

    14:42

    Завршена је конференција

    Толико од селектора Стојковића.

  • 14:41

    Играчима у суботу слободан дан

    "Сутра ће бити слободан дан, да буду са породицом, тако да је то то. И 24. јуна ћемо тренинг имати овде у Аугзбургу, а после тога идемо у Минхен јер тај официјелни тренинг би по њиховом плану требало да буде у кампу Бајерна. Али пошто је то даље, процена је да је најбоље да овде одрадимо тренинг па да онда одемо за Минхен да се спремамо за меч."

  • 14:38

    Ко је колабирао на полувремену?

    "Павловић је колабирао, па смо га враћали у живот. Ма није му ништа, фолирао. (смех) Не, заиста је било тешко, пар Словенаца је рекло да ће се онесвестити како је спарно и топло. Што значи да ни њима ни нама није било лако."

  • 14:37

    Да ли су Митровић и Влаховић компатибилни да играју заједно на оваквом турниру?

    "Све је ствар процене и одлуке и како видите ствари. Претпостављам кад Влаховић не би почео да бисте ме питали а што није играо. И исто за Митровића. Ево сад почињу заједно, играли су заједно два меча - могло је боље, сигурно. Да ли је могло корисније? Могло је. Имамо времена да добро размислимо, имамо последњу утакмицу и видећемо шта и како даље. Да ли су компатибилни или нису, зависи од ситуације на терену како се одвија. Да се јуче десило да Митровић постигне гол, два или три, нико ме то сад не би питао. Имам довољно времена и оног момента кад одлучим, то је тако. А ја ћу као селектор дати све од себе да припремим екипу на најбољи могући начин. Да ли ћемо са једним, двојицом или тројицом нападача, видећемо у уторак. Али немојте да имате трунку сумње да ћемо дати све од себе."

  • 14:34

    Против Данске на победу

    "Него шта него да ћемо ићи на победу? А како сте другачије мислили? Нису они пали с Марса или лете, па да не можемо с њима. Ми одлучујемо о себи и ја то волим. Не очекујем ни од кога да одигра нешто за нас и волим што сам у овој ситуацији. Да ми урадимо оно што можемо. А будите сигурни да ћемо задњу кап зноја оставити тамо на терену у Минхену, да бисмо дошли до циља. И то играчи знају. Друге нема нити може бити."

  • 14:29

    "Људи могу да буду поносни"

    "Јавност треба да зна. Ми смо кренули 28. маја. Доста времена смо заједно. За сво ово време, немам ниједан једини проблем и нико од нас овде. Није лако држати 25 људи заједно. Атмосферу ћемо наставити да чувамо, позитивну од почетка до краја. И нема предаје. Сви смо заједно овде, знамо и зашто. Учинили смо велику ствар да смо дошли на Европско првенство и људи могу да буду поносни на понашање играча и њихову борбеност. Нисмо ми једини на терену нити смо Богом дани. Ово је отворена игра. Ми се јуче нисмо мирили да изгубимо и на крају нам се вратило."

  • 14:26

    О Бирманчевићу и Самарџићу

    "Профил играча који су ушли у игру је био офанзиван- Драго ми је због обојице. Самарџић представља нашу будућност, драго ми је да су одлично ушли и да можемо да рачунамо на њих. Да ли ће неко од њих бити стартер - врло могуће."

  • 14:26

    О 30.000 српских навијача на утакмици у Минхену

    "Мени је драго да сам видео тај амбијент. Погледајте колико их је дошло. Значи да они верују и да воле своју земљу. Због њих се вреди жртвовати. Та радост после гола, без обзира што нисмо победили, вреди свега, да волимо репрезентацију и кад јој не иде. Не треба да нас волите само кад побеђујемо, патриотизам се види и кад подржавате када нам је тешко. Али феноменалан амбијент. И хвала и онима који нису били на стадиону. Одужићемо им се против Данске."

  • 14:20

    О начину на који је Србија примила гол од Словеније

    "Има времена да причамо. Причати одмах после меча нема потребе. Сви су они свесни неких својих грешака. Наравно да очекујете кад се изгуби лопта да дате све од себе да поправите то нешто што није било добро. Видео сам да је Гаћиновић био љут, вероватно због те грешке. У сваком случају, морао је да да више у том вољном моменту. Што се Сергеја тиче, ми сви знамо какав је тип играча он. Не можемо од њега да очекујемо да у неким брзинским стварима буде он тај, он је по габаритима такав какав је. Њему је фалио можда метар да се врати да покрије то. Одбрана је одлично стајала у шеснаестерцу, али бек који се убацио, он је био за тај метар испред Сергеја. Не кажем да није хтео да се врати, једноставно се то тако деси."

    "Како ја да се љутим на Митровића што јуче није дао гол? Урадио је све што је могао, све је било играчки, али некада лопта једноставно неће у гол. Али зато ћемо се вратити против Данске."

  • 14:18

    О Митровићу и Влаховићу заједно у првој постави

    "Имам групу играча, а тај број је на 26. Сви они који су овде конкуришу за место у тиму. Играли смо храбро са Митровићем и Влаховићем, то је моја одлука, не да се некоме доказујем. Али Влаховић је имао повученију улогу. Дешава се у неким моментима оно што је најопаснија ствар, ако се изгуби лопта у тој некој последњој трећини. Ако се лако изгуби лопта, онда долази до проблема, јер онда остајете са два играча у средини где није лако покрити простор. Тако будете кажњени, а и ми тако кажњавамо. Квалитет који имамо је такав какав је. Е сад долази нам Данска, видећемо и размислити о формацији и који играчи ће стартовати тада. У глави већ имам слику како треба да играмо, али четири дана пре утакмице је непотребно причати о томе."

image