Спорт

Настављена голеада на Еуру – Левандовски се вратио, али Аустријанци уписали прве бодове

Још једна изузетно занимљива и ефикасна утакмица одиграна је у Берлину
Настављена голеада на Еуру – Левандовски се вратио, али Аустријанци уписали прве бодовеGetty © Alex Livesey / Stringer

Фудбалери Аустрије дошли су до првих бодова на Европском првенству, пошто су у другом колу савладали Пољску резултатом 3:1 (1:1).

Аустријанци су сачували шансу за пласман у наредну фазу такмичења после уводног пораза од Француске, док су Пољаци готово извесно елиминисани.

Екипа Ралфа Рагника сада има три бода, исто колико и Француска и Холандија које се састају од 21.00, док је Пољска закуцана за дно табеле са "нулом".

Најавили су Аустријанци први успех на овогодишњем такмичењу већ у деветом минуту, када су начели мрежу Војчеха Шченсног.

Са леве стране одличан центаршут упутио је Филип Мвене, а на првој стативи сјајно скочио Гернот Траунер и послао лопту уз ближу стативу.

Момци у црвеним дресовима су почели велико славље, али су се Пољаци брзо тргли и успели да изједначе двадесетак минута касније.

Кшиштоф Пјонтек, који је добио шансу уместо повређеног Роберта Левандовског, сјајно је одменио много познатијег саиграча, одлично се снашао у гужви у казненом простору и затресао мрежу Аустријанаца – 1:1.

На стадиону Херте ређале су се шансе на обе стране, у наставку се чинило да су Пољаци опаснији, а када је у игру ушао Левандовски, први пут од почетка турнира, очекивао се још јачи притисак.

Десило се потпуно супротно и нокаут Аустријанаца у кратком временском интервалу.

Прво је Марко Арнаутовић показао какву магију има, једним луцидним потезом је преварио комплетну противничку одбрану и омогућио Кристофу Баумгартнеру да донесе још једно вођство Аустријанцима.

Нешто касније, момак који има српске корене, сигурно је извео пенал који је изборио Марсел Сабицер и са сузама у очима прославио погодак, али и прву победу свог тима на Европском првенству у Немачкој.

У последњем колу групе Д, 25. јуна, играће Холандија – Аустрија, односно Пољска – Француска. 

Standings provided by Sofascore
image