Спорт

Ђоковић све ближи наступу и на Вимблдону

После објављене дијагнозе чинило се да би најбољи српски спортиста могао дуго да паузира, али је сада могуће да се појави на првом следећем турниру
Ђоковић све ближи наступу и на ВимблдонуGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић све је ближи наступу на Вимблдону, упркос оперативном захвату који је имао пре мање од три седмице.

Ђоковић је морао да буде подвргнут артроскопији десног колена, након што му је установљена руптура медијалног лигамента током наступа на Ролан Гаросу.

Новак је био приморан да се повуче са другог гренд слема, самим тим и препусти прво место на АТП ранг-листи, али је много веће питање било колика га пауза чека и да ли ће бити спреман за два највећа циља које има ове сезоне – Вимблдон и Олимпијске игре.

Готово сви стручњаци били су сагласни у оцени да ће се потпуно опоравити за Игре у Паризу, а да ће прескочити такмичење у Лондону, али више ни то није сигурно.

Ђоковић је девет дана после операције објавио снимак из теретане, а онда су се појавиле вести да је почео да тренира и на терену, па је све реалније да буде спреман и за Вимблдон, који почиње 1. јула.

Он се тренутно налази у Црној Гори где је уснимљен како тренира, а италијански медији преносе да вежба на теренима са тепихом, подлогом која је по особинама и брзини најближа трави.

"Тенисе, недостајао си ми. Градимо дан по дан", написао је Новак на друштвеним мрежама и подгрејао наде навијача да ће га гледати на травнатим теренима Ол Ингланд клуба.

Међутим, то не значи и сигурно његов наступ на Вимблдону.

Пре свега, жели да осети у каквом је стању колено, да ли може да издржи највеће напоре, али исто тако, да ли може да издржи компликован прелазак за најспорије на најбржу подлогу.

Уколико све буде како треба, пут Лондона би требало да крене у понедељак.

"Коријере дело спорт" више се бави Ђоковићевим тренингом из угла италијанског тениса јер, ако буде играо у Лондону, њихов ас Јаник Синер би могао да у својој половини жреба добије Карлоса Алкараза, који је актуелни шампион.

Србин брани 1.200 бодова са највећег турнира на свету, пошто је прошле године изгубио у финалу управо од Шпанца.

Ипак, колико год да има добрих знакова, много је реалније да пропусти трећи гренд слем у сезони, како би био потпуно спреман за олимпијски турнир.

Новаку је већ годинама једини недосањан сан остало олимпијско злато и урадиће све што може како би га остварио ове године у Француској.

У Паризу ће се играти на шљаци, тачније на теренима Ролан Гароса, па би онда поново морао да се прилагођава тој подлози.

У међувремену је и Олимпијски комитет Србије (ОКС) потврдио да ће Ђоковић учествовати на највећој смотри спортиста, заједно са Душаном Лајовићем.

Још није познато шта је најбољи играч свих времена одлучио, али како год да буде, радује то што се после повреде брзо вратио на терен и ухватио рекет у руке.

Олимпијске игре на програму су од 26. јула до 11. августа.

image