Спорт

Почиње расплет на Еуру - ко ће у осмину финала из Групе А

Утакмицама у Групи А почиње треће коло такмичења по групама на Еуру, последње пред нокаут фазу. Домаћин Немачка и Швајцарска већ су обезбедиле пласман међу 16 најбољих екипа на турниру, а у међусобном дуелу одлучиће о првом месту у групи. У исто време (21 час) Шкотска и Мађарска хватају последњи воз за осмину финала. Кретање резултата са свих мечева на Европском првенству можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
Почиње расплет на Еуру - ко ће у осмину финала из Групе АGetty © Friso Gentsch

Од недеље до среде играју се мечеви последњег, трећег кола по групама на Европском првенству у Немачкој, а вечерас је на програму расплет у Групи А.

Домаћин турнира већ је много показао у прве две утакмице, уписао два тријумфа, а против Швајцарске ће екипа Јулијана Нагелсмана имати први озбиљнији изазов.

Швајцарци играју одлично на турниру - савладали су Мађарску, али онда испустили тријумф против Шкотске, па је екипи Мурата Јакина потребна победа над "панцерима" како би освојила прво место у групи.

Обе екипе практично су обезбедиле пласман у наредну рунду, па ће селектори два тима можда и искористити меч да одморе поједине стартере пред нокаут фазу такмичења.

Утакмица се игра на стадиону у Франкфурту од 21 час, а главни судија меча је чувени Италијан Данијеле Орсато.

У исто време, Штутгарт ће бити домаћин дуела између Шкотске и Мађарске.

Мађари су потпуно разочарали у прва два кола, обе утакмице су изгубили, па сада имају прилику да се победом врате у игру за осмину финала.

Ипак, Шкотска је приказала више од Мађара у прве две утакмице на турниру, што је и награђено освајањем бода против Швајцарске.

Обе екипе имају прилику да се победом домогну трећег места у групи, одакле би чекали расплет у осталим групама и чекали шансу да се нашу у нокаут фази.

Реми би обе екипе удаљио од останка на турниру.

Главни судија меча је Аргентинац Тељо.

Кретање резултата са свих мечева Европског првенства можете пратити на нашем порталу путем блога уживо.

image