Спорт

Олимпија се одрекла капитена за 45 секунди - Мели о отказу у Милану и доласку у Партизан

Николо Мели је добио отказ у Олимпији из Милана, а медији увелико спекулишу где би репрезентативац Италије могао да настави каријеру - међу опцијама је и долазак у Партизан
Олимпија се одрекла капитена за 45 секунди - Мели о отказу у Милану и доласку у ПартизанGetty © Image Photo Agency

Последње три године Николо Мели је предводио кошаркаше Олимпије из Милана као капитен, али је после освајања титуле ове сезоне обавештен да му неће бити продужен уговор.

"По освајању првенства, разговарао сам са Месином о понуди коју ми је клуб дао у априлу, јединој која је стигла током тих месеци. Желео сам да се договоримо пошто сам играо седам-осам година за Олимпију и био сам капитен, то мора нешто да значи. Важно је не само шта радите, већ и како то радите. Састанак је био позитиван и фокусиран. Међутим, пре два-три дана, добио сам позив који је трајао 45 секунди у коме ми је саопштено да је клуб одлучио да иде у другом смеру. Понављам, то је легитимна одлука, али није ми објашњено да ли је технички или неки други разлог у питању”, рекао је Мели.

Мели има 33 године, па је претпоставка да је Еторе Месина желео да подмлади екипу.

"Наравно да бих остао, али одлуке се доносе заједнички, што овде није био случај. Жао ми је што се тврди да сам ја напустио тим. Пре него што се дигла бука, нисам ни размишљао о томе да одем из Олимпије. Ово је легитимна одлука клуба, ценим наклоност коју сам добио", капитенски је рекао Мели.

Искусни италијански кошаркаш каже да пред собом има много опција, а једна је и долазак у Партизан, где би поново сарађивао са Жељком Обрадовићем, као у Фенербахчеу.

"Нисам први, а нисам ни последњи играч који мења тим. Где ћу наставити каријеру? Видео сам много опција, Партизан, Фенербахче, Реал Мадрид... Много опција. Ипак, тренутно сам фокусиран на репрезентацију", закључио је Мели.

image