Суспендован репрезентативац Албаније због вређања Србије

УЕФА суспендовала албанског репрезентативца Мирлинда Дакуа

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније суспендовала је албанског репрезентативца Мирлинда Дакуа са наредне две утакмице због вређања Србије.

"Дисциплинска комисија је суспендовала Мирлинда Дакуа на укупно две утакмице репрезентативног тимског такмичења УЕФА за које би иначе имао право играња, због непоштовања општих принципа понашања и због кршења основних правила пристојног понашања, као за коришћење спортских приредби за манифестације неспортског карактера", наводи се у званичном саопштењу.

То значи да Даку неће моћи да игра против Шпаније у понедељак, у последњем колу групе Б на ЕП у Немачкој, као ни на првом наредном званичном мечу Албаније.

Он неће моћи да игра у осмини финала ЕП ако Албанија избори пласман у другу фазу континенталног шампионата.

У случају да Албанија буде елиминисана са ЕП, Даку неће моћи да игра на старту Лиге нација против Украјине у септембру.

Даку је у среду после утакмице против Хрватске узео мегафон и са навијачима започео скандирање.

Међу паролама се могло чути и "Убиј Србина", као и вређање Северне Македоније.

Даку, фудбалер руског Рубина, суочиће се и са казном клуба када заврши са репрезентативним обавезама, због недоличног понашања.

Клуб из Казања осудио је понашање свог фудбалера, саопштио је да ће применити дисциплинске и новчане санкције по његовом повратку у Русију.

"Наш клуб прихвата одговорност за оно што се догодило. Рубин представља мултинационални тим и увек се придржава принципа поштовања и равноправности, категорично осуђујући сваки облик дискриминације и увреда на националној, верској или расној основи", саопштено је на сајту Рубина.