Спорт

Блага и нејасна казна за Албанце, огласио се и ФСС

Дисциплинска комисија УЕФА казнила је Фудбалски савез Албаније са 47.500 евра
Блага и нејасна казна за Албанце, огласио се и ФССGetty © Cesare Purini/Mondadori Portfolio

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је Фудбалски савез Албаније са укупно 47.500 евра због инцидената на мечу против Хрватске (2:2) у другом колу групе Б.

У саопштењу УЕФА истиче да се је ФС Албаније кажњен са 2.500 евра јер су навијачи палили бакље током меча, са 20.000 евра због упада групе навијача на терен после утакмице, као и са 25.000 евра због "преношења провокативних порука неприкладних за спортски догађај".

Остаје нејасно да ли се "преношење провокативних порука неприкладних за спортски догађај" односи на повике "Убиј Србина", пошто је УЕФА раније саопштила да води посебну истрагу о томе.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије, Јован Шурбатовић, изјавио је да ће ФСС заузети став о казнама за ФС Хрватске (ХНС) и ФС Албаније (ФСХФ) када добије званичну одлуку Европске фудбалске уније.

"Имаћемо званичан став у вези са казнама за ХНС и ФСХФ када комплетна истрага буде завршена и када УЕФА буде донела коначне одлуке по свим тачкама истраге, односно жалбе ФСС и када ФСС буде званично обавештен о томе", рекао је Шурбатовић.

У међувремену, Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније суспендовала је албанског репрезентативца Мирлинда Дакуа са наредне две утакмице због вређања Србије.

image