Избегнута трагедија на Еуру – Варга свестан и у стабилном стању, смрскане му кости лица

Фудбалски свет остао је у шоку после тешке повреде мађарског репрезентативца у утакмици против Шкотске, али су током ноћи стигле добре вести

Стање мађарског фудбалера Барнабаша Варге је стабилно после пада у несвест на утакмици против Шкотске на Евроспком првенству, саопштио је вечерас Фудбалски савез Мађарске.

"Стање Барнабаша Варге је стабилно и он је свестан. Налази се у једној од болница у Штутгарту. Обавестићемо вас ако буде новости о његовом статусу", стоји у саопштењу ФС Мађарске на друштвеној мрежи "X".

Нападач мађарског Ференцвароша се у 69. минуту меча трећег кола групе А против Шкотске сударио са голманом противничке екипе Ангусом Ганом после чега је пао у несвест.

На терену му је указана прва помоћ, а навијачи су били изузетно забринути јер је после судара остао непомичан.

Помоћ му је указивана тако што су редари држали платнене чаршафе како би га заштитили од снимања и погледа, а његови саиграчи су одмах формирали прстен да нико не би могао да види шта се дешава.

Потом је пребачен у болницу, врло брзо су стигле охрабрујуће вести, које је потом потврдио и селектор Марко Роси.

"Живот Барнабаша Варге није у опасности", потврдио је Роси.

"Биће подвргнут операцији после прелома костију лица и неће бити доступан за наставак Европског шампионата."

Мађарска је поготком у 10. минуту надокнаде времена савладала Шкотску минималним резултатом (1:0) и сачувала шансе да се као трећепласирана екипа нађе у осмини финала.