Спорт

Новак се вратио на друго место, али што је још важније – вратио се на терен

Најбољи српски спортиста скочио за једну позицију на најновијој АТП ранг-листи
Новак се вратио на друго место, али што је још важније – вратио се на терен© Wimbledon

Новак Ђоковић поново је други тенисер света, иако није играо од Ролан Гароса, највише захваљујући раном испадању Карлоса Алкараза на турниру у Квинсу.

Ђоковић је напредовао за једну позицију и тренутно је другопласиран са 8.360 бодова, 230 више од младог Шпанца.

Алкараз, који је бранио титулу освојену у Лондону прошле сезоне, изгубио је већ у другој рунди и остао без 450 бодова пред Вимблдон, па сада има 8.130.

Међутим, оно што је много важније јесте да се Новак вратио на терен – стигао је на Вимблдон већ у недељу, иако се очекивало да ће то учинити у понедељак и већ је одрадио тренинг на теренима Ол Ингланд клуба.

Оне пре само 19 дана оперисао колено, али се брзо опоравио и наредних дана ће донети одлуку о свом учешћу на трећем гренд слему сезоне.

На фотографијама са тренинга се види стезник око десног колена, у којем је страдао медијални менискус због чега је био приморан да се повуче са Ролан Гароса.

На трону је и даље Јаник Синер, који је ушао у изабрано друштво освојивши први турнир као "број 1".

Италијан је дошао до пехара у Халеу, његовог првог на травнатој подлози и зарадио још 410 бодова. Тренутно има 9.890, чак 1.530 више од Ђоковића.

Иза Алкараза на листи је Александер Зверев, потом следе Руси Данил Медведев и Андреј Рубљов, а Топ 10 комплетирају Хуберт Хуркач, Каспер Руд, Алекс де Минор и Григор Димитров.

Што се осталих српских тенисера тиче, после пада Ласла Ђереа догодила се занимљива ситуација.

Ђере је назадовао за пет места и сада је 52. играч света (сакупио 936 бодова), па се тако тројица Срба налазе у размаку од пет позиција.

Миомир Кецмановић је 53. са 920 бодова, док је Душан Лајовић три места иза са 871 бодом.

Вимблдон, трећи гренд слем сезоне, на програму је од 1. до 14. јула.

image