Марку је мама из Јамајке, он носи дрес Тадића и течно прича српски: Због оца сања да игра за Србију!

Када у срцу Минхена видите тамнопутог дечка у дресу репрезентације Србије, рефлекс вам је да појурите и зауставите га, поставите му питање "откуд то?'

Када после три секунде чујете да вам се обраћа на српском, одмах палите камеру и започињете причу. Јер овакви разговори се не воде сваки дан.

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

Баш тако било је са Марком, дечком на коjeг сам налетео на "Маријенплацу". У друштву оца Николе, дошао је у Минхен да би у уторак бодрио "орлове" против Данске.

Како кажу, није им било тешко да само због једне (а можда и више?) утакмице "запуцају" из Америке у Немачку. Зарад бодрења Србије ништа није проблем – само задовољство.

"Живим у Америци већ 30 година, ожењен сам Јамајчанком, имамо двоје деце. Син, који је одрастао у Америци, али проводи много времена у Београду код мојих родитеља. Све то му је помогло да се осећа и да прихвати тај део културе који долази са моје стране", почео је причу отац Никола, који је потом пустио сина да настави.

"Уз то, игра фудбал и велики је заљубљеник у спорт, тако да је ово била идеална прилика да дођемо и подржимо нашу репрезентацију."

Марко одлично прича српски.

"Сви кажу да добро говорим, али знам да има још речи које нисам научио, за то имам тату. Откад сам се родио, сваке године сам долазио у Србију на месец или два, па сам онда ухватио и неке речи."

Да ли онда постоје шансе да Марка гледамо како игра фудбал у родној земљи његовог оца.

"То бих највише волео. Видећемо како буде, али то је оно чиме бих волео да се бавим у животу. Желео бих да играм за репрезентацију Србије, барем једном, и бићу срећан!"

Србија у уторак од 21.00 на "Алијанц арени" игра одлучујући дуел против Данске.

"Наравно да можемо. Историја није на нашој страни по питању тих неких одлучујућих мечева. Под један – мислимо да можемо да се носимо са њима, а под два – шта год да се деси, треба да подржимо нашу репрезентацију и да уживамо самим што смо на такмичењу", каже тата Никола.

И син дели слично мишљење.

"Ова репрезентација може све, победили смо Португалију за пласман на Светско првенство. Ако играмо најбољу нашу игру, можемо да победимо било кога", додаје Марко који је дао и прогнозу:

"Кажем 2:1 за нас", са чиме се сагласио и његов отац.