Спорт

Пикси верује у своју Србију: Имам неке фине играче, још се нису потукли

"Орлови" ће у уторак играти за најважнију победу на великим такмичењима у 21. веку, а селектор Драган Стојковић Пикси верује да Србија може да савлада Данску и са друге позиције оде у осмину финала
Пикси верује у своју Србију: Имам неке фине играче, још се нису потуклиGetty © Florencia Tan Jun - UEFA / Kontributor

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

  • 24. јун 2024 • 17:39

    17:39

    О физичком аспекту утакмице са Данском

    Питање данског новинара

    "Данска, историјски, је врло снажна земља и имате снажан глас, у свим спортовима, посебно у фудбалу. Тако да је добар представник Скандинавије. Увек сте у врху у фудбалу, иако смо се заједно вратили из Катара, Србија и Данска, отишли смо кући после три утакмице. Али имам велико поштовање за дански фудбал, тренер је одличан, као и играчи. Физички, биће ово добар изазов за нас, да будемо на истом нивоу. То је важно у модерном фудбалу, посебно кад играте против тима који је физички врло снажан. Али није све до физичке снаге, технички имате јако добар тим и играче. После Словеније смо имали слободан дан, играчи су били са породицама, а онда смо радили и верујем да ће моји играчи бити спремни за 21.00 сат сутра. Верујем и да ће сутра сви уживати у игри два тима."

  • 17:35

    Питања за Павловића

    О слабој голгетерској форми Хојлунда

    "Нисам знао да није давао голове. Знам да је одличан играч из времена кад је играо за Штурм из Граца. Морате да будете физички снажни против њега. Он је стварно добар нападач."

    О речима селектора да је колабирао после меча са Словенијом

    "Ево оживели смо га, жив је и здрав", прокментарисао је Пикси.

    "Сад је све како треба. Било је тешко време и само ми је било лоше после утакмице. Ништа, све је океј и све ће бити добро за сутра", рекао је Павловић.

  • 17:34

    Да ли је Данска опаснија кад је Ериксен стартер или није?

    "Ериксен је имао феноменалну каријеру. Драго ми је да је међу нама и да је жив и може да игра, после неких здравствених проблема. Волео бих га више на клупи, јер он зна са лоптом све, он има тачност и прецизност, ударац који може да буде незгодан за сваког голмана на свету. Ако почне утакмицу или уђе у игру, морамо да обратимо пажњу. Треба га држати даље од зоне шута, то ће бити један од задатака за наш везни ред. Иначе играч светске класе."

  • 17:31

    На питање да после утакимце са Данском ништа неће бити исто

    "Шта то неће бити исто у српском фудбалу после сутрашње утакмице? Будућност ове генерације? А то... Анализираћемо кад се све заврши. Биће доста полемика, онаквих или оваквих. Не волим само када неко све гледа негативно. Не можете да оспорите да играчи Србије максимално трче и боре се за што бољи резултат репрезентације."

  • 17:28

    Колико ће промена бити у тиму за Данску

    "Рекао сам да ће бити неких промена, да ли једна, две или три, шта вам то значи? Али утакмица се не игра 45 минута, треба размишљати и о другом полувремену. Да видимо шта то ми можемо да доведемо утакмицу у ток који ми желимо. Морате да имате и неко оружје на клупи. Треба бити паметан да повучете неке потезе по питању стартне формације, али и по питању оних који остану на клупи."

  • 17:27

    "Морамо боље да се психолошки припремимо"

    "Желимо да поправимо тај почетак утакмице. Пуно разговарамо и радимо на терену, да не смемо да допустимо противнику тај старт меча. То је било и у Аустрији и у Шведској, не само овде. Онда кад дођемо до даха, онда ствари дођу на своје. Трудићемо се да поправимо то максимално", каже Стојковић.

  • 17:24

    За кога би волео да буде херој Србије?

    "Ја моје играче гледам као тим. Од првог дана пре три и по године, форсирамо тај стил понашања да је тим тај који побеђје и губи. Није фер причати о појединцима, па ћу се уздржати од одговора на то питање. Организовани смо, делујемо тимски и сваки играч даје свој допринос. Нема индивидуализма и самоистицања."

    "Чуди ме да се не потуку кад су толико дуго заједно, од 28. маја. Али ови моји играчи су ваљда много фини", рекао је Стојковић у свом стилу.

  • 17:21

    Селектор о Данцима

    "Драго ми је да играмо увече против Данске, то су најбољи услови. Данска је врло снажна екипа са сјајним играчима, играју чврсто. Они нису победили, али ни изгубили на ова два меча. Много трче и ово ће бити 'прса у прса'. Биће тешко играти, али верујем да можемо да прекинемо низ од три пораза против Данске."

  • 17:20

    Шта је Пикси шапнуо Самарџићу на тренингу?

    "Што не бисмо били расположени? Сутра је празник фудбала и велика утакмица. Свако треба да буде расположен. Питао сам га кроз шалу да ли може да игра сутра. Да ли је спреман да игра, у том контексту. Рекао је да није спреман (смех). Како није спреман, једва чека да полети!"

  • 17:18

    Један или два нападача?

    "Размишљамо о свему. Видећете сутра каква ће бити формација, један или два нападача. Али изаћи ћемо најпаметније што можемо", рекао је Стојковић.

image