Спорт

Ово је састав Србије за утакмицу деценије: Пикси одлучио - једна промена, да "орлови" полете!

Да ли је дошло време да Пиксију овог пута не остане горак укус у устима због Данске?
Ово је састав Србије за утакмицу деценије: Пикси одлучио - једна промена, да "орлови" полете!Getty © Данци се не плаше Србије Alex Caparros - UEFA / Kontributor / Clive Mason / Staff / SOPA Images / Kontributor / Florencia Tan Jun - UEFA / Kontributor

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

Пре 32 године морао је Драган Стојковић да у хотелу у Шведској саопшти својим саборцима из репрезентације Југославије да неће играти на Европском првенству и да ће их тамо заменити Данска.

Тада ништа није било у његовим рукама, а сада је све. И Стојковић је сам рекао да то воли - што ће се репрезентација Србије питати у борби за пласман у осмину финала. А тим који ће покушати да нацији донесе прву групну фазу неког такмичења од 2000. неће се много разликовати од оног против Словеније.

"Рекао сам да ће бити неких промена, да ли једна, две или три, шта вам то значи? Али утакмица се не игра 45 минута, треба размишљати и о другом полувремену. Морате да имате и неко оружје на клупи", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Назнаке су да ће та промена ипак бити само једна. Последњу четворку Пикси извесно неће мењати - међу стативама остаје поуздани Предраг Рајковић, а дефанзивну линију ће опет чинити све бољи трио Милоша Вељковића, Николе Миленковића и Страхиње Павловића.

И средња линија би требало да остане непромењена. Андрија Живковић је изузетно поуздан уз десну аут линију, док је Филип Младеновић једини прави избор на супротној страни. После пристојно одрађеног посла, и Саша Лукић и Иван Илић се опет очекују на средини терена, нарочито после слабе роле Сергеја Милинковић-Савића по уласку с клупе против Словеније.

И ту долазимо до главне промене. Очекује се у стартној постави Лазар Самарџић и то уместо Душана Влаховића. Самарџић би уз Душана Тадића требало да буде иза Александра Митровића, па да Србија буде боље избалансирана "по централи", са већим бројем креативних играча.

Да ли ће Самарџић "полетети", као што је Пикси рекао да је спреман, остаје да видимо, а биће занимљиво и да ли ће се обистинити његове речи о "оружју са клупе". Сва је прилика да ће то овог пута бити Душан Влаховић.

Зато, очекујемо следећих 11 на "Алијанц арени" у уторак од 21.00.

Рајковић - Вељковић, Миленковић, Павловић - Живковић, Лукић, Илић, Младеновић - Тадић, Самарџић - Митровић.

image