Спорт

Ђоковић: Многи мисле да није паметно да играм на Вимблдону, коначна одлука у наредних неколико дана

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да му је план све време био да игра Вимблдон и да је дошао у Лондон раније да тренира да би покушао да то и учини
Ђоковић: Многи мисле да није паметно да играм на Вимблдону, коначна одлука у наредних неколико данаGetty © John Walton/PA Images

Новак је пре 19 дана оперисао колено, али већ је одрадио два тренинга у Лондону - један у недељу по доласку у престоницу Велике Британије, други у понедељак.

"План је све време био да играм Вимблдон и то покушавам да учиним. Зато сам дошао овде раније, да бих видео како ствари иду. Многи мисле да то није реално и да није паметно, али не бих био овде да нисам добио дозволу свог лекарског тима", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је истакао да су у лекарском тиму веома задовољни јер се све одвија према плану.

"Не форсирам себе до 100 одсто, али надам се да ћу доћи до тог нивоа у наредних неколико дана. Рехабилитација од првог дана иде према плану и из дана у дан се постепено опорављам", додао је Ђоковић који је оперисао колено пре нешто мање од три недеље.

Уследило је питање новинара кад ће донети одлуку о игрању на Вимблдону.

"У наредних четири, пет, шест дана. Ако будем знао да могу да играм на свом максимуму или близу њега, онда ћу играти. Ако не, нека дају шансу некоме другом да проба", закључио је Ђоковић.

image