Спорт

Италија одбранила друго место у групи, Хрватску секунде делиле од осмине финала

Фудбалери Италије пласирали су се у осмину финала Еура, пошто су у мечу трећег кола Групе Б голом Закањија у последњим секундама дошли до бода против Хрватске - 1:1

Буквално секунде делиле су Хрватску од пласмана у осмину финала, али је Матија Закањи прелепим поготком угасио наде "коцкастих" да могу међу 16 најбољих на турниру.

Истина, нису Модрић и екипа изгубили све шансе за пролазак даље, али сада морају да чекају резултате у осталим групама и да се надају да ће бити једна од четири најбоље трећепласиране екипе које ће у нокаут фазу такмичења.

А имали су изабраници Златка Далића све у својим рукама на утакмици у Лајпцигу.

Хрватска је била бољи ривал у већем делу утакмице, успели да постигну гол, али одбрана није издржала налете "азура" у финишу меча.

У првих 45 минута није било голова, а иако су "ватрени" имали теренску иницијативу, најбољу прилику пропустио је Бастони, коме је Ливаковић маестрално одбранио ударац главом са петерца.

У 53. минуту досуђен је пенал за Хрватску, али је Ђанлуиђи Донарума успео да одбрани ударац са 11 метара Луки Модрићу.

Ипак, вероватно најбољи балкански фудбалер у историји искупио се већ у наредном минуту.

Модрић је добро реаговао после одбране Донаруме и спровео лопту у италијански гол.

Италија је у последњих пола сата нападала, али некако стихијски - без јасне идеје и реализације.

Ипак, Закањи је у последњим секундама меча искористио један од ретких пропуста у хрватској одбрани и донео свом тиму бод, друго место на табели и пласман у осмину финала Еура.

У другој утакмици Групе Б, Шпанија је минималним резултатом савладала Албанију и са све три победе суверено освојила прво место у групи.

Италијани су на крају други са 4, Хрватска је освојила 3, а Албанија 1 бод.

Како је протекла борба за нокаут фазу у Групи Б могли сте да пратите у блогу уживо.

image