Спорт

Модрић утучен после краха Хрватске: Не знам где је судија нашао осам минута

Капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић рекао је после извесне елиминације са Европског првенства да је фудбал окрутан
Модрић утучен после краха Хрватске: Не знам где је судија нашао осам минутаGetty © Alex Livesey / Stringer

Хрватска је у последњем колу одиграла нерешено 1:1 (0:0) против Италије и готово остала без шанси за пласман даље, тако што је примила гол у осмом минуту надокнаде времена.

Модрић је додао да не зна где је судија Дани Макели из Холандије нашао осам минута да продужи утакмицу.

"Не знам шта да кажем. Фудбал је некад окрутан и то се данас показало. Што је, ту је. Нисмо заслужили овај гол. Не знам где је судија нашао осам минута да продужи. Ако мораш да паднеш, нека паднеш овако како смо ми данас", рекао је стрелац гола у 55. минуту за Хрватску радио телевизију.

Италија је изједначила голом Матије Закањија у 98. минуту и сад Хрватска има само теоретске шансе да се домогне осмине финала.

Да би Хрватска прошла међу 16 најбољих у Европи као једна од четири најбоље трећепласиране селекције Енглеска мора да победи Словенију са најмање три гола разлике, да Данска савлада Србију, Португалија Грузију, а Турска Чешку.

"Теоретски можемо да прођемо, али нам се никад ништа није поклопило. Прошлу утакмицу у 95, сад у 98. минуту. Некад није суђено. Видећемо да ли је време за опроштај од репрезентације, није сад време за те приче", рекао је Модрић.

Он је голом против Италије са 38 година и 289 дана постао најстарији стрелац у историји Европског првенства.

image