Спорт

Ланетов син стигао у Звезду, црвено-бели презадовољни новим појачањем

Некадашњи фудбалер Војводине Лазар Јовановић, ново је појачање Црвене звезде, саопштио је београдски клуб

Лазар Јовановић и Црвена звезда уговорили су трогодишњу сарадњу, саопштили су црвено-бели.

У питању је максимална дужина трајања за малолетног фудбалера, пошто је Јовановић рођен 2006. године.

Он је задужио дрес са бројем 91, а игра на позицији крилног нападача.

"Пресрећан сам и пун емоција. Дошао сам у највећи клуб на Балкану и свестан сам да су велика очекивања од мене, али верујем да ћу успети да их оправдам, те да ћу постићи велике успехе са Звездом. Не плашим се очекивања у том смислу, већ ме она додатно мотивишу. Дошао сам да радим, тренирам и да се наметнем шефу стручног штаба", рекао је Јовановић, преноси званични сајт Црвене звезде.

Лазар Јовановић је син некадашњег фудбалског репрезентативца Србије Милана Јовановића.

"Одрадио сам већ јутарњи тренинг са екипом, и саиграчи су ме сјајно прихватили. Велики број њих знам из млађих категорија, играли смо једни против других, такође и из репрезентације. Што се мене лично тиче, највише волим да играм на позицији предњег везног, полушпица, шпица. Нисам много играо за први тим Војводине, али показао сам у млађим категоријама које су ми главне карактеристике", додао је нови фудбалер Црвене звезде.

Млади фудбалер је навео да жели да се што пре избори за место у стартној постави Црвене звезде.

"Сматрам да имам осећај за гол, дриблинг у трку и из места, шут са дистанце, реализацију, и углавном су ми форте нападачке карактеристике. Желим да са Звездом освојим 'дуплу круну' и да будемо конкурентни у Европи, а што се мене лично тиче, да се што пре наметнем и изборим за стартну поставу", рекао је Јовановић.

Јовановић је рођен 30. новембра 2006. године у Новом Саду и прошао је млађе селекције Војводине. Он је за први тим клуба из Новог Сада дебитовао са 16 година. Наступио је на укупно 17 утакмица за први тим Војводине и постигао је један гол.

Јовановић је стандардни члан млађих селекција репрезентације Србије.

"Политика клуба је да доводимо најталентованије младе играче из Србије и Лазар спада у ту групу. Играо је у Војводини и прави је бисер српског фудбала, те ми је изузетно драго што је у Црвеној звезди. Мислим да играчи таквог профила недостају српском фудбалу и верујем да ће навијачи препознати његов таленат и подржати га на путу да постане велики играч Црвене звезде", рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

"Брз је, дриблер, има игру 'један на један', и то су атрибути који су га препоручили Звезди. Заиста смо га дуго пратили и верујем да ће у наредном периоду на утакмицама које наш тим игра показати квалитет и оставити дубок траг у клубу. Радимо већ дуго на томе да доводимо најталентованије играче из Србије у Звезду и стало нам је до тога да у будућности буду окосница клуба", истакао је Мркела.

image