Спорт

Вучић: Очекујем двоцифрен број медаља у Паризу, за свако злато по 200.000 евра

За свако освојено злато на Олимпијским медаљама, Србија награђује спортисте са 200.000 евра
Вучић: Очекујем двоцифрен број медаља у Паризу, за свако злато по 200.000 евра© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Председник Србије, Александар Вучић, обишао је новоизграђени Национални тренинг центар - Мултифункционалну дворану у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку.

Председник је сазнао од спортиста који су га дочекали да нова дворана има најбољу теретану и друге услове за тренирање.

"Да кажем само нешто спортистима, уздамо се ми у вас, наше борце и рваче, можда и женски бокс и теквондо, као и у стрелце. Мука је на вашим леђима и плећима, али притисак је увек на најбољима, ако нисте најбољи, нема притиска. Последњи пут смо говорили шта све треба, када нисмо имали скоро ништа, а погледајте сад, па био је мало притисак и на мене", рекао је Вучић.

Он је поручио спортистима да морају да донесу бар десет медаља из Париза и рекао да ће, ако наши стрелци успеју да донесу три медаље, организовати посебну вечеру за њих како би то заједно прославили.

"Олимпијске игре су постале такимичење нација, а не само појединаца - то је успех за целу земљу. Ми сада подижемо награду за златну медаљу на 200.000 евра, што није безначајно. Донесете медаљу и сутра добијете паре", поручио је Вучић.

Он је истакао да би Србија, када буду изграђни објекти за водене спортове и Национални стадион у оквиру Експа, могла да се, заједно са још неком земљом, кандидује да буде домаћин Олимпијских игара.

"Морам да кажем да нисмо лоше потрошили 20 милиона евра јер сад овде можемо да стварамо праве шампионе за будућност", истакао је Вучић.

Председник је обишао и фитнес центар и теретану од 540 квадрата, која је намењена олимпијским спортистима и подељена у неколико зона.

Централни део фитнеса намењен је за уводне припреме, а ту се налазе и тренажери за развој снаге, брзине, где спортисти могу неометано да ураде тренинг без чекања на одређену справу.

Теретана је прилагођена првенствено врхунским спортистима, али у њој могу да тренирају и рекреативци.

Један од највећих стручњака са подручја физиологије у Србији, Владимир Јаковљевић, навео је у разговору са Вучићем да је Национални тренинг центар урађен по свим светским стандардима као у САД, Кини, Русији...

"Све што видимо изграђено је по свим светским стандардима, наши спортисти ће имати потпуни сервис као и сви у САД, Кини, Русији", рекао је Јаковљевић.

Медицински сектор ће имати три блока за опоравак у којима према речима главног терапеута постоје најсавременији апарати и могућности за опоравак врхунских спортиста.

image