Спорт

Тадић разочаран и поносан: Нисмо остварили циљ, дали смо све од себе за земљу

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић, након завршетка учешћа на Европском првенству истакао је да је истовремено разочаран, али и поносан поводом приказаног на шампионату Европе
Тадић разочаран и поносан: Нисмо остварили циљ, дали смо све од себе за земљуGetty © Clive Mason

Србија је и дефинитивно остала без шанси за пролаз у наредну фазу Европског првенства.

"Орлови" су одиграли 0:0 са Данском и тако са два бода заузели последње место у Групи Ц на шампионату.

Након меча, капитен Тадић је истакао да није остварен циљ.

"Велико разочарење што нисмо успели да остваримо наш зацртани циљ. Разочарани смо, али исто тако сам поносан на групу момака у репрезентацији, знам да им је свима било тешко. Имали су дуге сезоне, није било пауза, неки момци ће имати шест или седам дана слободно", рекао је Тадић.

Истакао је капитен да су сви репрезентативци дали све од себе.

"Сви смо се жртвовали за земљу и отаџбину и на то сам поносан, част и задовољство ми је да сам део овакве групе момака. Знам да су сви пружили све од себе."

Потврдио је Тадић да је остварен неуспех на првенству Европе.

"Наравно да је неуспех, хтели смо да прођемо даље, нисмо успели. Реално говорећи, ово је неуспех. Увек тежимо ка већем и вишем и тако треба размишати. Треба урадити детаљну анализу шта је могло боље и шта треба да поправимо и исправимо."

За крај, Тадић је причао о сјајној подршци са трибина коју је Србија имала.

"Невероватну подршку смо имали. Доказали су навијачи да су заслужили да треба да гинемо за њих, дугујемо им велику захвалност. Дошли су са свих крајева света и жао ми је што их нисмо обрадовали", закључио је Тадић.

image