Спорт

Митровић: Многе ствари смо морали боље, пожртвовање није све у фудбалу

Александар Митровић сумирао утиске након елиминације Србије са Европског првенства
Митровић: Многе ствари смо морали боље, пожртвовање није све у фудбалуGetty © Carl Recine

Најбољи стрелац у историји националног тима био је "сломљен" након ремија са Данском и елиминације са Европског првенства.

"Дали смо све од себе и оставили све што имамо на терену... Ментално, емотивни и физички смо исцрпљени. Борба и пожртвовање није све у данашњем фудбалу. Било је доста ствари које смо морали боље на тактичком нивоу - нисмо креирали шансе, нисмо били опасни по гол, то нас је на крају коштало", рекао је Митровић за РТС након меча.

Он је рекао да су доказали себи да могу да играју са било којом репрезентацијом на свету, али да је за дубљу анализу због чега то не показује на великим турнирима.

"Остаје горак укус, поготово када си близу, а не урадиш оно што си се надао... Видели смо да можемо са свима, када играмо како знамо можемо да играмо са сваком репрезентацијом. Други пут нам се дешава ово, након Катара. Нисмо урадили добро шта је до нас, а то је за дубљу анализу - и за играче и за људе у савезу. Испражњени смо и разочарани", рекао је Митровић и захвалио навијачима на великој подршци у Немачкој.

image