Спорт

Да ли се Митровић повлачи из репрезентације? "Не треба вруће главе доносити одлуку"

Фудбалери Србије су завршили учешће на Европском првенству, а најбољи стрелац у историји репрезентације Александар Митровић се у разговору са новинарима дотакао две интересантне теме
Да ли се Митровић повлачи из репрезентације? "Не треба вруће главе доносити одлуку"© RT Balkan / Nebojša Marković

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

Прва од тема о којим је Митровић говорио иза поноћи у Минхену била је потенцијални пенал који над њим није био досуђен.

Митровић је објаснио због чега верује да је Србија у тој ситуацији била оштећена.

"Не знам, то је питање за судију. Имали смо састанак са судијама пре Европског првенства где нам је објашњено да ће свако повлачење, не контакт, али повлачење ће бити видно санкционисано пеналом и не знам, ја сам осетио то, после сам видео да ме је видно повукао. То је питање за судије што нису бар гледали, ишли у ВАР. Слична ситуација као у Русији 2018", рекао је Митровић.

После слабог турнира у Немачкој, он је упитан и да ли ће наставити да наступа за српски национални тим.

"Боже здравља, видећемо, мислим да је рано за те приче, треба мало пустити време, охладити главу, не треба вруће главе доносити одлуку. Причаћу са породицом, селектором, саиграчима, видећемо. За сада сам ту. Боже здравља, бићу и тад. Видећемо", није дао директан одговор Митровић, који не сматра да је проблем што игра у Саудијској Арабији:

"Ма која лига слабија, сви који су играли фудбал су видели да се он игра свуда, видело се по репрезентацијама какве су Словенија, Грузија, где се не игра по најбољим лигама, да су показали како се игра фудбал. Ја играм у екипи која игра јако нападачки фудбал, ко је гледао арапски фудбал, то није на нивоу Премијер лиге, али је на добром нивоу. Ја се и ментално и физички осећам јако добро. Ја сам неко ко води рачуна о себи, о свом телу, ко је професионалац, ко увек жели да даје голове, али то су аргументи сада за стручне људе."

Као и Милоша Вељковић, изненадио га је селектор Стојковић са стартних 11 које је извео на меч са Данцима.

"Па добро, ја сам као што сам рекао, када си играч гледаш из једног угла, а као селектор из другог. Мислим да је Мистер тај који доноси одлуке са стручним штабом. Он има своје зашто. Као што сам рекао, да смо очекивали нисмо, али то су тактичке одлуке које је он видео када смо припремали утакмицу", закључио је Митровић.

image