Спорт

Како је Роналдова посета Тбилисију изменила грузијски фудбал

Кристијано Роналдо је пре 11 година отворио фудбалску академију Динама у Тбилисију, а данас ће 11 полазника те школе играти против Португалца на утакмици Европског првенства
Како је Роналдова посета Тбилисију изменила грузијски фудбалGetty © Jonathan Moscrop

Живот заиста пише драме, а једна од лепших фудбалских стиже из Грузије - некадашња чланица СССР у Немачкој пише историју, први пут наступа на континенаталном шампионату, а свега тога можда не би било да није било посете Кристијана Роналда.

Један од најбољих фудбалера света 2013. године отворио је фудбалску академију Динама у Тбилисију, не слутивши да ће тај његов поступак из корена променити правац у којем ће се развијати грузијски фудбал.

Чак 11 полазника те фудбалске академије, колико броји један фудбалски тим на терену, сада носи дрес репрезентације Грузије, на Европском првенству у Немачкој.

Међу њима су и највеће звезде ове селекције - Квича Кваратшкелија, Гиорги Кочорашвили, Гиорги Чакветадзе и Георгес Микаутадзе.

Што је још занимљивије, ти играчи имаће прилику да у среду играју против некадашњег идола, Кристијана Роналда, пошто се две националне селекције састају у последњем колу Групе Ф на Еуру.

image