Спорт

Фудбалски рат Турске и Чешке, Тосун решио питање победника

Турска је савладала Чешку 2:1, у последњем колу Групе Ф, голом Ченка Тосуна дубоко у судијској надокнади. Турци више од 70 минута играли са играчем више на терену и на крају стигли до другог места у групи и пласмана у осмину финала Еура

Изузетно жустар и борбен меч гледали смо у Хамбургу, а Турска и Чешка приуштили су све оно што фудбал чини магичном игром.

Турци су на крају дошли до победе и то у судијској надокнади меча, што је екипу Виченца Монтеле одвело на друго место на табели и дуел са Аустријом у осмини финала такмичења.

У првом полувремену утакмице није било голова, али се можда и најважнији детаљ догодио у 20. минуту, када је судија Иштван Ковач показао Антонину Бараку други жути картон, а одмах затим и црвени.

Турска је повела голом капитена Хакана Чалханоглуа у 51. минуту.

Ипак, Чеси се нису предавали већ су нападали са игрчем мање, што им се исплатило у 66. минуту, када је капитен Соучек изједначио резултат.

Чехе је само победа водила у осмину финала, па је екипа селектора Ивана Хашека бацила све карте у напад.

Када се чекао последњи звиждук румунског судије, Турска је дошла до гола преко резервисте Ченка Тосуна, самим тим и до другог места у групи.

У другој утакмици Групе Ф, Грузија је савладала Португалију 2:0.

Како је прошао дан на Еуру можете погледати у блогу уживо.

image