Спорт

"Орлови" стигли у Београд, Стојковић причао о оставци и побуни играча

Фудбалска репрезентација Србије вратила се у среду касно увече у Београд
"Орлови" стигли у Београд, Стојковић причао о оставци и побуни играча© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Селектор Драган Стојковић Пикси, још једном је подвукао да сматра да је све урађено најбоље што је могло.

"Ја сам најодговорнији, ја доносим одлуке. Све што сам урадио, урадио сам најбоље по тим. Од тренинга, припрема утакмице, до анализа противника, до свега што је у опису посла", рекао је Стојковић.

На питање новинара о оставци рекао је:

"Ајде, следеће питање... Само се мало смирите са питањима, нисам ја ријалити. Не треба сензације да се праве", рекао је селектор.

Стојковић је још једном истакао да је поносан на екипу.

"Ја сам поносан на момке како су представили Србију. Не заборавите, 90 одсто људи у Србији је сматрало да ћемо 'попити' пет или шест голова од Енглеза. Нема смисла, правите сензације без икакве потребе. Шта да вам кажем? Да кажем, борили смо се, дали смо све од себе, то сте видели и сами. Имали сте очи ваљда, немојте да правите нешто што није. Ако је неко желело, желели смо ми, један гол је фалио, схватите то.... Нијансе су одлучивале", рекао је селектор.

На питање о променама у Савезу и одласку са места селектора Стојковић истиче да то није његова дедовина и нема потребе за сензацијама.

"Ако неко мисли другачије, није проблем. Дебакли су кад те неко добије 7:0, кад ти пијанчиш по Аугзбургу и Минхену, кад се тучеш на тренингу... То су ствари где треба да гледамо где гори".

Упитан је да ли је то неко радио?

"Нико то није радио, ја сам поносан на момке због тога", истакао је Стојковић.

Поједини медији пренели су да група играча (Тадић, Сергеј, Митровић, Рајковић) не жели да настави репрезентативну каријеру док је Пикси на клупи.

"То питајте њих. Када видим званичну изјаву.... Те информације, дезинформације нећу да коментаришем. Шпекулације... Тражите да правите проблеме где их нема. Разумем медије. Чекали сте неуспех, изволите, ударајте, пљујте, вређајте... Ту сам да примам ударце, али репрезентацију не дирајте", закључио је Пикси.

Рајковић, први голман Србије на Европском првенству, демантовао је такву информацију.

"Уморан сам, разочарани смо, али биће боље. Не, није истина да нећу да играм док је Пикси селектор", рекао је кратко Рајковић.

image