Спорт

Охрабрујуће вести из Лондона - Новак постављен за другог носиоца на Вимблдону

Најбољи тенисер света Италијан Јаник Синер постављен је за првог носиоца на предстојећем Вимблдону, док је Србин Новак Ђоковић именован за другог, саопштили су организатори турнира
Охрабрујуће вести из Лондона - Новак постављен за другог носиоца на ВимблдонуGetty © Clive Brunskill

Ђоковић је 23. јуна допутовао у Лондон, а током ове недеље тренирао је на теренима Вимблдона.

Српски тенисер је 5. јуна оперисао колено, али још није саопштио да ли ће играти на Вимблдону, који је освајао седам пута.

Међутим, организатори су објавили да је Новак Ђоковић други носилац, што значи да очекују да ће српски тенисер играти на Вимблдону.

Први носилац на турниру у Лондону је Јаник Синер, првопласирани на АТП листи и освајач првог гренд слема у сезони - Аустралијан опена.

Организатори су саопштили да је трећи носилац Шпанац Карлос Алкараз, који је прошле године у финалу Вимблдона победио Ђоковића 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

Немац Александар Зверев је постављен за четвртог носиоца, Рус Данил Медведев је пети, а његов сународник Андреј Рубљов шести.

Пољак Хуберт Хуркач је седми носилац, Норвежанин Каспер Руд је осми, а Аустралијанац Алекс де Минор девети. Бугарин Григор Димитров је 10. носилац.

У женској конкуренцији први носилац је најбоља тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек, а потом следе Американка Коко Гоф и Белорускиња Арина Сабаленка.

Жреб ће бити одржан у петак у 11 часова, а турнир ће бити одигран од 1. до 14. јула.

image