Спорт

Добар жреб за Новака на Вимблдону - квалификант на старту, Синер и Алкараз у другој половини

Новак Ђоковић, други носилац на овогодишњем Вимблдону, у првом колу играће против квалификанта Вита Коприве, док би са највећим ривалима, Јаником Синером и Карлосом Алкаразом, могао да се састане тек у финалу
Добар жреб за Новака на Вимблдону - квалификант на старту, Синер и Алкараз у другој половиниGetty © Alex Davidson

По свему судећи, Новак ће играти на овогодишњем Вимблдону, где је постављен за другог носиоца.

Српски тенисер ће у првом колу играти против квалификанта - Чеха Вита Коприве, који је у последњем колу квалификација елиминисао знатно познатијег Франзуза Ришара Гаскеа.

Оно што је добра вест за Новака је да је избегао дуеле са Јаником Синером и Карлосом Алкаразом све до потенцијалног финала, пошто се први и трећи носилац у Лондону налазе у горњој половини жреба.

У другом колу би га чекао бољи из дуела Џејкоба Фирнлија (Велика Британија) и Алехандра Моро Канаса (Шпанија).

Томас Мартин Ечевери из Аргентине је најреалнији потенцијални ривал Ђоковићу у трећем колу, док у осмини финала на Новаковом путу стоји Данац Холгер Руне.

Ђоковић би у четвртфиналу потенцијалнио могао да игра против Хуберта Хуркача, док би га у полуфиналу чекао дуел са једним од руских тенисера - Данилом Медводевом или Андрејом Рубљовом.

Миомир Кецмановић турнир почиње против Индијца Нагала, Душан Лајовић ће имати тежак задатак против Григора Димитрова, док ће Ласло Ђере укрстити рекете са Луком Пујом.

Трећи гренд слем у сезони игра се од 1. до 14. јула, а титулу брани Алкараз, који је прошле године у финалу савладао Новака Ђоковића.

image