Спорт

Два играча Србије изабрана у тим највећих разочарења на ЕУРО 2024

Италијанска "Газета дело спорт" изабрала је свој тим од 11 фудбалера који су по њима највише разочарали током групне фазе Европског првенства
Два играча Србије изабрана у тим највећих разочарења на ЕУРО 2024Getty © picture alliance / Contributor

После слабих резултата "орлова", и два репрезентативца Србије пронашла су место у овој не баш идеалној постави турнира.

Њихово виђење је да су Сергеј Милинковић-Савић и Душан Влаховић у потпуности подбацили, двојица фудбалера на које су Италијани протеклих година навикли да гледају у Серији А.

За Милинковић-Савића, "Газета" је као главни проблем навела његов одлазак у Саудијску Арабију.

"Српски Милинковић се изгубио у арапској пустињи. Његов дублер био је Сергеј са Европског првенства. Прави пример са тржишта: ако се препустите зову новца, ако мислите да је вредан ризика од пада темпа и конкурентности, онда вам велики репрезентативни турнири испостављају рачун. Само је један Канте", образлаже поменути медиј свој избор.

"Који је прави Влаховић? Још није јасно. Овај ЕУРО 2024 је био лош. Против Словеније га је заменио Лука Јовић, који је постигао изједначујући гол. Против Данске је заменио Илића и није променио ток ремија 0:0. Лош период, што је видео и забележио и Тијаго Мота", напомиње италијански лист.

Поред Србије, међу највећим разочарењима су и по двојица Шкота, Хрвата и Француза, а комплетан тим изгледа овако: Доминик Ливаковић – Ђовани Ди Лоренцо, Антонио Силва, Рајан Портеус, Ендрју Роберстон – Марцело Брозовић, Сергеј Милинковић Савић – Антоан Гризман, Џад Белингем, Усман Дембеле – Душан Влаховић.

Исти лист је саставио и тим од најбољих 11 групне фазе у којем, крајње очекивано, нема српских фудбалера:

Гиорги Мамардашвили – Јозуа Кимих, Пепе, Рикардо Калафјори, Марк Кукуреља – Нголо Канте, Фабијан Руиз, Марсел Забицер – Јамал Мусијала, Жорж Микаутадзе, Нико Вилијамс.

image