Спорт

Ђоковић о подршци фудбалерима у Минхену: Толико људи, одзвања химна - најежио сам се...

Најбољи тенисер свих времена поделио искуства из Минхена, где је пре неколико дана бодрио репрезентацију Србије на Европском првенству
Ђоковић о подршци фудбалерима у Минхену: Толико људи, одзвања химна - најежио сам се...Getty © Sebastian Widmann - UEFA

Новак Ђоковић је на конференцији за медије говорио о стању колена и наступу на предстојећем Вимблдону, али и о фудбалској репрезентацији Србије коју је бодрио на Европском првенству.

"Стварно се трудим да промовишем заједништво у српском спорту. Трудим се да се свима нађем, да будем на располагању за свако искуство. Више волим да делим искуство него да саветујем", изјавио је Ђоковић.

Новак је пре четири дана у Минхену са трибина бодрио фудбалере Србије на мечу против Данске (0:0) у трећем колу групе Ц на ЕП у Немачкој.

"Свако има свој јединствени пут, постоји извесна разлика између спортова. Имају додирних тачака, тај психолошки приступ представљању Србије. У овом случају у фудбалу и ЕП, то је велико искуство, част и привилегија. Најежио сам се када сам изашао на терен, толико наших људи, химна када је запевана..."

"Одзвања химна, то не можемо баш у тенису да доживимо, али знам каква је емоција и каква је тензија. Нажалост, резултат није био повољан, навијали смо. Потрудио сам се да додатно мотивишем својим присуством. Имао сам част да будем на терену, да се поздравим са њима", додао је српски тенисер.

Ђоковић је истакао да је имао среће у каријери да буде на "доброј оштрици мача" када је наш народ у питању, али и да је било тренутака када су његови неуспеси "погађали људе".

"Када ти кажу да ниси дао све за своју земљу, буде ти криво. То ја јако лично схватам. Резултат је јако непредвидив, ако фудбалска репрезентација друге земље боље одигра, идемо даље. Важно је залагање, да се види емоција, да изгараш на терену. Сама чињеница да си већ у репрезентацији је велика одговорност и част, представљаш свој народ, људи осете и виде то. За неке фудбалере, који су мете критика, не волим то да видим, јер сам и сам спортиста. И мене то заболи. Мора свако да преузме одговорност за резултате и идеш даље", закључио је Ђоковић.

Ђоковић ће у првом колу Вимблдона играти против Чеха Вита Коприве.

image