Спорт

Донарума: Недостајало је свега, чак и квалитета

Капитен репрезентације Италије, Ђанлуиђи Донарума, честитао Швајцарима на пласману у четвртфинале Европског првенства и извинио се за лошу игру "азура"
Донарума: Недостајало је свега, чак и квалитетаGetty © Boris Streubel - UEFA

Италија, која је освојила титулу на ЕП 2021. године, завршила је такмичење  у осмини финала поразом од Швајцарске резултатом 2:0.

"Извињавамо се свима. Данас смо разочарали, а Швајцарска је заслужила да прође у четвртфинале. Мучили смо се цео меч. У првом полувремену смо изгубили превише лопти. Била је то тешка, врло тешка утакмица, недостајало је свега, чак и квалитета. Морали смо боље да почнемо друго полувреме, а онда смо примили други гол. Разочарали смо", рекао је Донарума.

Селектор Италије Лучано Спалети свестан је да је његов тим приказао лошу игру на дуелу са Швајцарском.

"Оно што је чинило разлику на мечу је темпо. Имали смо темпо који је био превише инфериоран у првом полувремену. Темпо и свежина увек праве разлику. Променио сам играче пуштајући их да се опораве. Можда у овом тренутку нисмо били у могућности да учинимо више од овога", рекао је Спалети.

Он је истакао да Италија није играла на жељеном нивоу на ЕП у Немачкој.

"Светско првенство? О томе ћемо касније да расправљамо, потребан нам је континуитет и одрицање, а на овом ЕП то нисмо имали. Вероватно нисмо овде били у оптималној форми", закључио је селектор Италије.

Швајцарска ће шестог јула у четвртфиналу ЕП играти против бољег из меча Енглеска -Словачка, који је на програму сутра.

image